Telstar, de fusieclub die opgericht is in de haven van IJmuiden onder de rook van de Hoogovens.
Telstar, de club die niet meer weg te denken is uit de eerste divisie.
Telstar, de club met die aparte directeur met zijn skinny jeans.
Telstar, de club met de rare onnozele acties van de laatste jaren.
Telstar, de club met die kleine prefab tribune voor de fanatieke aanhang.

Maar gaat deze prefab tribune zorgen voor een doorbraak voor normalisatie van de voetbalsupporters in Nederland?

Enkele seizoenen terug heeft Telstar voor de oude Zuid Tribune een prefab tribune geplaatst voor de fanatieke aanhang van de club. In eerste instantie waren de supporters tevreden over deze tribune, maar toch was er ook onenigheid tussen de supporters en de club over het gebruik van de tribune. De fanatieke Telstar supporters waren het zo zat, dat ze besloten de laatste thuiswedstrijd van afgelopen seizoen plaats te nemen op de oude vertrouwde Oost Tribune. Niet op vak I zoals voorheen, maar op Vak G.

SC-Teltar-3

Dit beviel de supporters en de club zo goed dat er afgelopen weken een gesprek hierover is geweest. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de fanatieke aanhang van Telstar naar Vak G op de Oosttribune en zullen de stoeltjes op dit vak worden verwijderd. Verder zal het vak voor de bezoekende supporters niet meer op de Oosttribune zijn. Aankomend seizoen kunnen de supporters van de bezoekende clubs hun helden vanaf de Prefab tribune aanschouwen!

Een voordeel is dat het gastenvak hierdoor uitgebreid wordt van 350 naar 400 toeschouwers, maar het grote voordeel is dat Telstar geen hekken tussen het gastenvak en het veld zal plaatsen! Op de officiële website van de club valt te lezen dat Telstar erop vertrouwt dat supporters van bezoekende clubs geen misbruik zullen maken van het beperken van de veiligheidshekken. Hiermee hoopt Telstar de normalisatie binnen het betaalde voetbal een extra stimulans te geven.

Ik, als Telstar supporter, ga ervan uit dat dit helemaal goed gaat komen en hoop dat andere clubs dit voorbeeld zullen gaan volgen.

(foto met dank aan Groundhoppers.info)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.