photo-1024x429

Tranmere Rovers FC is een Engelse derdeklasser opgericht in het jaar 1884. De club doet bij het grote publiek allicht niet meteen een belletje rinkelen. Eerlijkheidshalve had ik tot voor kort ook nog nooit van het ‘Super White Army’ gehoord. Recent  kwam ik via Twitter echter in contact met Stephen Davey, levenslang supporter van de club uit Prenton. En wat bleek…de supporters zamelen geld in om de noodlijdende club over te nemen. Volgens het business plan nemen de toeschouwersaantallen  drastisch af en hebben de Rovers het financieel allesbehalve eenvoudig. Zonder de supportersovername kan de club mogelijk in handen vallen van personen met minder goede bedoelingen. De initiatiefnemers achter de supportersovername beweren zo’n 400.000 pond nodig te hebben om hun plan te kunnen uitvoeren. En dit alles tegen het einde van dit jaar. Supporters of sympathisanten kunnen aandelen kopen, variërend van 50 tot 500 pond per stuk. In ruil voor dit bedrag, krijg je stemrecht en verzeker je het voorbestaan van de club. Het business plan, opgesteld door het ‘Tranmere Rovers Trust’, staat bovendien vol beloftes en citaten die in Zürich menig wenkbrauw zullen doen fronsen. “Uitgeven wat we verdienen” is één van deze beloftes. Uiteraard zal enkel de toekomst uitwijzen of deze belofte ingelost wordt. Eén ding is echter zeker: het komt massa’s geloofwaardiger over dan de ‘financial fair play’ campagne vanwege onze jolige vrienden in Zwitserland. Ook de ticketprijzen zouden aanzienlijk verlaagd worden, “het voetbal wordt opnieuw betaalbaar” klinkt het op de website.

Tot slot wil ik nog graag volgend citaat uit het business plan met jullie delen: “slechts een beperkt aantal clubs genieten de luxe om onderhouden te worden door een rijke weldoener”. Dit lijkt mij een niet mis te verstane sneer richting Chelsea, PSG en consorten. Lezers die zich geroepen voelen om een aandeel van de club te kopen zijn meer dan welkom, meerdere niet-Britten gingen jullie reeds voor. Neem gerust een kijkje op de website van het ‘Tranmere Rovers Trust’ voor meer informatie.

– Met dank aan Stephen Davey –

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.