Eredivisie

Supportersgroepen verenigen zich tegen speeltijden Eredivisie

Vrijwel alle supportersgroepen in Nederland hebben zich verenigd voor een gezamenlijk statement tegen de speeltijden van de Eredivisie. Afgelopen week werd bekend dat de Eredivisie absurde speeltijden krijgt. Nu gaan supporters in Nederland gezamenlijk ten strijde om dit tegen te gaan. 

Speeltijden Eredivisie

Het supporterscollectief reageerde woedend afgelopen week op het besluit: De extra speeltijden zijn gunstig voor de tv-kijker en bieden clubs op termijn meer inkomsten, maar gaan voorbij aan de stadionbezoeker die de club bestaansrecht geeft. (…) Hiermee hebben supporters een grote bijdrage geleverd aan het overeind houden van de clubs. (…)

De supporters die de clubs onvoorwaardelijk steunen, dreigen nu stank voor dank te krijgen. De tv-zender wil wat meer betalen voor een extra live-wedstrijd, en prompt dreigen de clubs overstag te gaan, ten koste van de supporters. (…). Veel supporters moeten de volgende dag weer vroeg naar werk of school, waardoor dit tijdstip voor jong en oud zeer onwenselijk is, zeker voor uitsupporters of supporters die ver moeten reizen naar een thuisduel.

Supporters van Nederland verenigen zich tegen de speeltijden in de Ereidivisie

Afbeelding ter illustratie

Verenigd

Deze week hebben supportersgroepen zich verenigd. En dat is hard nodig. Niet alleen op gebied van de speeltijden, maar ook op het gebied van normalisatie. Supportersgroepen/-verenigingen van AZ, Feyenoord, PSV, FC Twente, Willem II, ADO Den Haag, Sparta, Heracles Almelo en Vitesse. Ook sc Heerenveen, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en VVV Venlo zijn aangesloten. Dit geldt ook voor FC Emmen, Cambuur, NAC, NEC, Roda JC, Almere City en Go Ahead Eagles. Ook MVV, FC Dordrecht, FC Den Bosch en Telstar horen hierbij. Zij scharen zich allemaal achter onderstaand statement:

Start de normalisatie

Wij zijn benieuwd wat dit ”collectief gaat brengen. In meerdere landen werd al samen op getrokken tegen bijvoorbeeld speeltijden en criminalisering van supporters. Football without fans is nothing!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %