Voetbal in FrankrijkVoetbalsupporters

Supporters Olympique Marseille laten zich gelden in finale

Vandaag is het exact twee jaar geleden dat Olympique Marseille de finale van de Europa League behaalde. Met Lyon als speelstad hoefden de supporters niet hun thuisland uit om de wedstrijd tegen Atletico Madrid te bezoeken. Op het veld werd de strijd niet gewonnen, maar op de tribunes lieten ze zich flink gelden!

De weg naar de finale

Olympique Marseille begon al in de derde kwalificatieronde aan de lange weg naar de finale. Via onder andere Braga, Athletic Club en Leipzig werd de halve finale behaald, waar hen een andere RB-club te wachten stond: Salzburg. Na een thuisoverwinning maakte de nederlaag in Salzburg niets uit. Wat meer bijbleef, was de pyroshow in het uitvak. Olympique Marseille naar de finale, dat belooft wat!

Foto via Ultras Made in France.

Finale in Lyon

Rondom de oude haven in Marseille was het druk. De club staat sowieso al bekend om hun sterke awaysupport. Duizenden supporters maakten op 16 mei de reis van ruim driehonderd kilometer naar de Groupama Arena in Lyon. Bij de opkomst van de spelers kwam de sensatie van de Franse kant. Op het veld won Atletico Madrid, maar de tribunes zijn van L’OM! Zo’n massale actie als deze zie je niet vaak meer in de finale van een groot toernooi.

Straf van UEFA

Het massale vuurwerk kon helaas niet ongestraft blijven. De eerstvolgende thuiswedstrijd moest zonder publiek gespeeld worden. Bij een volgende overtreding zou de club een jaar worden uitgesloten van Europees voetbal. Deze voorwaardelijke straf had een proeftijd van twee jaar, die dit jaar dus verstreken is. Voor het stilleggen van de Ligue 1 stond Marseille tweede, dat betekent dat we het team en haar supporters volgend seizoen mogen bewonderen in de Champions League!

Foto via Ultras Made in France.

Foto via Ultras Made in France.

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %