Actueel

Supporters niet welkom in de Eerste Divisie

JLlogoHet Brabants Dagblad opent vandaag met het nieuws dat er een flink aantal clubs niet welkom zijn bij Jong PSV en FC Den Bosch aankomend seizoen. Zo lezen we dat het schorremorrie van Willem II, FC Den Bosch, FC Oss, Jong Ajax, Jong FC Twente, MVV, FC Dordrecht, Fortuna Sittard en De Graafschap niet af mogen reizen naar Eindhoven om hun eigen club te steunen in de vernieuwde Eerste Divisie. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven, die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid voelde zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen omdat hij door de nieuwe opzet van de competitie ineens drie elftallen binnen de gemeentegrenzen moet faciliteren.  De gemeente werd in eerder stadium verrast door PSV omdat de club niet de moeite had genomen om de toetreding van Jong PSV tot de Eerste Divisie te bespreken met het college.

In Den Bosch zijn de supporters van Willem II, Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Twente niet welkom en burgemeester Ton Rombouts voelde zich door het amateuristisch handelen van de KNVB gedwongen om deze beslissing te nemen. Tegenover het Brabants Dagblad zegt hij dat de KNVB niet de moeite heeft genomen om de toevoeging van de drie beloftenteams te bespreken met de gemeente, maar er wel blind vanuit gaat dat de gemeenten de portemonnee trekken als het op politie-inzet aankomt. Samen met zijn collega’s uit Eindhoven, Oss en Helmond stuurde hij al een brief naar de KNVB, maar wil hij ook dat minister Opstelten de situatie eens goed gaat bekijken.

Enige weken geleden concludeerden we al dat het akkoord over de vernieuwde Eerste Divisie een zwarte dag voor het Nederlands voetbal betekende en we kunnen dan ook niet zeggen dat we heel erg verrast zijn over het nieuws van vandaag. Dat de zure vruchten van dit wanbeleid van clubs en bond weer op het bordje van de trouwe supporter komen te liggen is uiteraard ook geen verrassing.

Gijs de Jong van de KNVB had vorige week bij het bekend maken van het competitieschema al een vooruitziende blik, kijk maar wat hij vanaf 2:10 te melden heeft…

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %