Actueel

“Supporters bevrijden van het veevervoer”

Na vele tips en evenveel twijfels (we zijn geen politiek doorgeefluik natuurlijk) hebben we toch besloten om aandacht te besteden aan het idee van Richard de Mos van de PVV om de combiregeling af te schaffen. Het einde van de combiregeling (en clubcard, ook een plan van Richard trouwens)  zou voor alle voetbalsupporters een verademing zijn, dus we hopen dat dit plan niet alleen maar bij woorden blijft.  Hieronder het artikel van Voetbalprimeur.nl.

Er moet een eind komen aan de zogenoemde combiregeling, die voorziet in een kaartje voor een uitwedstrijd voetbal plus gezamenlijk vervoer van de fans. Dat vindt Richard de Mos van de PVV.

Nu de Voetbalwet er is, kan die zich mooi bewijzen, aldus de parlementariër. De Mos vindt het tijd om ‘welwillende supporters te bevrijden van dit veevervoer’, lichtte hij donderdag toe. Een mens moet toch op eigen houtje naar een uitwedstrijd kunnen en na afloop in die andere stad nog een terrasje kunnen pakken, overweegt De Mos.

Dankzij de Voetbalwet kunnen raddraaiers nu immers worden aangepakt met stadionverboden, een meldingsplicht en andere sancties. “Ik kom vaak in Engeland, daar werkt dat prima”, aldus De Mos. “Daar lopen de aanhangers van de verschillende clubs gewoon door elkaar en wedden ze onderling over de uitslag. Zo hoort het ook te zijn.” Hij heeft er inmiddels kamervragen over gesteld.

Op het ogenblik blijven voetballiefhebbers nu juist vaak thuis wegens de combiregeling, beweert De Mos “Ze is ook relatief duur. Dit leidt tot lege uitvakken in de stadions, terwijl de clubs, spelers en supporters juist graag volle stadions zien. Bovendien is het goed voor de lokale economie als supporters op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden kunnen en van een uitwedstrijd een leuk weekendje weg kunnen maken”, aldus De Mos.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %