Against Modern Football

Stop de beloften!

Afgelopen weekend werd voorafgaand aan de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Jong Ajax een mooi doek gehesen door de B-Side van de Eagles. De boodschap is duidelijk: stop de beloften. Om de boodschap nog wat extra kracht bij te zetten, de onderstaande spelers (+transfersom) zijn door ‘Jong’ Ajax dit seizoen ingezet in de Jupiler League: Van Leer (700.000), Sinkgraven (7.000.000), Wöber (7.500.000), Orejuela (3.650.000), Cassierra (5.500.000), Cerny (750.000), Johnsen (2.400.000) en Muric (250.000)*. Het bovenstaande rijtje resulteert in een totale transfersom van een kleine 30 miljoen euro. Ter vergelijking: de meeste Jupiler League ploegen moeten het doen met een begrotingen rond de 2 miljoen euro.

*Ook Neres en Siem de Jong kwamen dit seizoen in actie in de Jupiler League. Echter, het tweetal kwam in actie tegen andere beloftenteams. Vandaar zijn Neres en de Jong niet opgenomen in het bovenstaande rijtje.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

David Schulpen
Over de schrijver

Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballAjax Champions League

  Ajax komt eraan, Londen is in paniek!

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Stop de repressie: protestactie oktober

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  De eerste keer naar het stadion