Against Modern Football

Stop de beloften!

Afgelopen weekend werd voorafgaand aan de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Jong Ajax een mooi doek gehesen door de B-Side van de Eagles. De boodschap is duidelijk: stop de beloften. Om de boodschap nog wat extra kracht bij te zetten, de onderstaande spelers (+transfersom) zijn door ‘Jong’ Ajax dit seizoen ingezet in de Jupiler League: Van Leer (700.000), Sinkgraven (7.000.000), Wöber (7.500.000), Orejuela (3.650.000), Cassierra (5.500.000), Cerny (750.000), Johnsen (2.400.000) en Muric (250.000)*. Het bovenstaande rijtje resulteert in een totale transfersom van een kleine 30 miljoen euro. Ter vergelijking: de meeste Jupiler League ploegen moeten het doen met een begrotingen rond de 2 miljoen euro.

*Ook Neres en Siem de Jong kwamen dit seizoen in actie in de Jupiler League. Echter, het tweetal kwam in actie tegen andere beloftenteams. Vandaar zijn Neres en de Jong niet opgenomen in het bovenstaande rijtje.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %