Against Modern Football

Start de normalisatie: wandeling door eigen stad levert stadionverbod

Wij schrikken. De afgelopen tijd hebben we vooral eigen ervaringen gebundeld. Nare ervaringen. Waar burgers in Europa vrij mogen reizen, is dit voor voetbalsupporters niet mogelijk. Dit wordt eens te meer duidelijk als we naar onze mailbox kijken. Hieronder wederom een bericht die ons de wenkbrauwen doet fronsen. 
Dat het openbaar ministerie er al jaren geen geheim van maakt, om voetbalsupporters vogelvrij te verklaren. Hebben we nu toch wel weer echt een nieuw dieptepunt bereikt. Supporters die onterecht opgepakt zijn tijdens de tifomars, hebben inmiddels een brief ontvangen, met een doormelding naar de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Hoe dan?
Er is niks gesloopt, er is geen dreigende situatie geweest, niks van dit. Gewoon een aantal supporters die richting het stadion liepen met wat vuurwerrk. Wat is de volgende stap, waar eindigt deze onzin? Als je door de stad loopt als NEC supporter, samen met je maat om biertje te pakken. Je struikelt over een prullenbak, of iets soortgelijks is dat dan voortaan een reden om meteen met een SV te strooien?  
Het OM is knettergek geworden, samen met de burgemeester gaat de kruistocht tegen voetbalsupporters door. Ook kwalijk dat NEC niet een keer instaat voor de supporters. Maar dat weten we langer, dat NEC graag het braafste jongetje van de klas wilt zijn.
Wij zullen niet buigen of barsten, onze strijd voor normalisatie gaat door. Stop de onnodige stadionverboden!

Update

Een supporter krijgt een verlenging stadionverbod, op meer dan twee kilometer (gebiedsverbod) van het stadion af, op het voorhanden hebben van Belgisch (illegaal) vuurwerk. Goed, Belgisch vuurwerk is illegaal. Geef deze jongen daarvoor zoals elke burger een passende straf. Kansloos om dit op een stadion of voetbalclub te betrekken als dit op meer dan twee kilometer buiten het stadion gebeurd. Waarom dient een supporters harder gestraft te worden dan een normale burger? Is dat geen discriminatie?

Doordat hij een ”strafbaar feit” pleegt, wordt zijn stadionverbod (dat bijna afgelopen was) verlengd en verzwaard. Bovendien volgt er een boete van €900(boete van de KNVB), die dus ook zo hoog is omdat supporters ”wederom” in de ”fout” gaat.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %