Keuken Kampioen DivisieVoetbalsupporters

Start de normalisatie: Uitsupporters MVV gebonjourd naar hoofdtribune

De verhalen die wij de laatste weken binnenkrijgen zijn krankzinnig. Vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie was het wéér raak. Uitsupporters van MVV moesten voorafgaande de wedstrijd van Cambuur – MVV al hun rood-wit gerelateerde spullen achterlaten in een busje. Het zou niet veilig nog verantwoord zijn om met deze spullen naar het stadion te lopen.

Regelingen voorafgaand

Cambuur uit, bijna 12 uur onderweg voor een wedstrijd van je clubje te zien. Heb het er graag voor over en meestal zijn die verre uitwedstrijden ook nog eens het leukste en je maakt altijd wel wat mee, zo ook vandaag. Donderdagavond kregen we te horen dat Cambuur besloten had dat ze het uitvak niet zouden open doen voor die enkele MVV-supporters. Prima, kan ik mij iets bij voorstellen. We zouden kaarten voor de hoofdtribune krijgen waar we dan de wedstrijd zouden kunnen volgen. De auto en het busje zouden gewoon op het parkeerterrein voor het stadion geparkeerd worden, ook prima dus.

Maastricht-Leeuwarden

De reis naar Leeuwarden verliep voorspoedig en we waren dan ook ruim op tijd in Leeuwarden. Al snel kwamen bij het plein voor het stadion (Cambuurplein) aan. Echter bleek er niks geregeld te zijn voor ons en ook de politie leek niet op de hoogte van onze komst.
Uiteindelijk werden we drie straten verderop een woonwijk in gedirigeerd door een politieagent op motor. De agent op motor reed voor ons en een politiebusje achter ons. Onder het mom van ‘zoek het jullie maar uit’ moesten we maar een plek zien te vinden om ons eigen busje te parkeren. Toen we er eindelijk in waren geslaagd, kwam de politieagent nog maar eens naar ons busje. We werden gesommeerd om alle MVV spullen (sjaals, caps en zelfs handschoenen) alsmede alles wat rood-wit van kleur was in het busje achter te laten. Het zou niet veilig zijn om met deze spullen naar het stadion te lopen of om zo op de tribune plaats te nemen. Spullen dus maar noodgedwongen in het busje achter gelaten en op naar het stadion.

Hoofdtribune

Nadat we eindelijk onze entreetickets hadden ontvangen en op de hoofdtribune ergens in een hoek werden geplaatst, kwam er iemand van MVV naar ons toe die ons doodleuk kwam vertellen dat we niet mochten juichen, klappen of opstaan (mocht MVV scoren). Het ontbrak er nog maar aan dat we gevraagd zouden worden om voor Cambuur te juichen. Daarnaast zouden wij na de wedstrijd moeten blijven zitten op de tribune en dan zouden we door politieagenten naar ons busje begeleid worden. Waar gaat het over? De reden waarvoor ik in Leeuwarden was, is immers om mijn clubje te zien spelen en te steunen.


Foto: Frank Kerbusch, PubliciteitVisie

Terugreis

Na afloop van de wedstrijd werden we inderdaad door twee politieagenten (in burger) terug naar het busje gebracht en voor alle zekerheid bleef een politie op zijn motor ons volgen. Gekscherend werd er nog door iemand in het busje gesuggereerd om naar het centrum te rijden, maar dat leek mij niet zo’n goed plan dus maar braaf koers richting de snelweg ingezet.

Volgend jaar wellicht geen Cambuur – MVV, omdat het er alle schijn van heeft dat de club uit Leeuwarden zal promoveren.
Mocht er onverhoopt wel een Cambuur- MVV op het programma komen zal ik zeker gaan, maar dan wel gewoon in het uitvak met de bekende plexiglaswand voor je neus. Die kaarten voor de hoofdtribune mogen ze zich houden!

Ingestuurd verhaal van Rutger Roomans

Update

We horen verschillende verhalen wie/welke club heeft besloten dat het uitvak niet open ging. Algemeen directeur van Cambuur reageert daarop: “Gastvrijheid is voor ons van groot belang. Het is waar dat de MVV-supporters de plaats van de hoofdtribune konden innemen. Omdat het in totaal 14 supporters uit Maastricht waren, hebben we in overleg met MVV besloten het vak gesloten te houden. Dit gebeurt vaker en dat gaat altijd goed. ”

 

Danique Eijkenboom
Danique is gefascineerd met het Nederlandse amateurvoetbal en is daarvoor sportverslaggever bij De Limburger. Daarnaast heeft hij een enorme passie voor het Engels voetbal en de oude voetbalcultuur. Ook reist Danique graag zijn ploeg Ajax achterna in Europa en drinkt daarbij altijd graag een biertje.

Reageren is niet mogelijk.

0 %