Against Modern Football

Start de normalisatie: Maastricht legt GAE zinloze combi op

De combi, of combiregeling, is ooit ingesteld voor risicowedstrijden zoals Feyenoord – Ajax. Begrijpelijk. Het geweld liep de spuigaten uit. Echter wordt de combi vandaag de dag te pas en te onpas gebruikt om voetbalsupporters het leven zo zuur mogelijk te maken. Het is het toonbeeld van totale willekeur waarmee supporters in Nederland te maken krijgen. 

Beste hardstyle liefhebber,

Mooi dat je erbij bent bij op het 538 Koningsdag festival. Met de lokale autoriteiten hebben we instructies voor jou en je mede liefhebbers gemaakt. Via deze weg informeren we je alvast over deze bindende afspraken, zodat je straks goed voorbereid afreist naar Breda. Je aanwezigheid wordt gewaardeerd.

In voorgaande edities mochten jullie met vrij vervoer afreizen naar het festival terrein. Deze editie mag dat echter niet. De burgemeester van Breda denkt namelijk dat jullie na afloop nog de binnenstad ingaan. Het heeft de Gemeente Breda doen besluiten, uit angst dat hardstyle liefhebbers het centrum ingaan, dat jullie met aparte bussen dienen af te reizen. Deze bussen staan bij een tankstation op 50 km van de snelweg. 

Onvoorstelbaar hé? In een land waar een grondwet is.

Nu krijgen supporters van Go Ahead Eagles regelmatig met buscombi regelingen te maken. Zo ook voor de wedstrijd tegen MVV in Maastricht.  Echter is er de laatste jaren altijd een auto/bus combiregeling geweest. Een supporter kan dan kiezen of hij met de bus of auto wil afreizen. Dit seizoen is er enkel een buscombi.

Waarom?

De wedstrijd is verplaatst van de vrijdag naar de zondag. En nu is er te weinig politie beschikbaar. Absurd.

Maar, als je denkt dat het in een gemeente waar Betaald Voetbal wordt gespeeld, niet gekker kan…. Dan kan het nog gekker.

MVV gaat namelijk gratis kaarten weggeven. Waar er eerst te weinig politie is om uitsupporters op een fatsoenlijke manier te ontvangen, worden er gratis kaarten weggegeven om meer toeschouwers te trekken.

Start de normalisatie

Als een wonder draait MVV toch de verplichte buscombi om in een gedeelde bus/autocombi. De reden daarvoor is bij MVV zelf onbekend. Onderzoek leert ons dat er vanuit Deventer veel druk is gezet op Maastricht en MVV. Gelukkig met succes.

Gelukkig nam De Graafschap laatst al een uitermate sterk standpunt in door een statement te maken: vrijheid voor supporters!

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %