1150902_410998412339490_1665276293_n

KAA Gent heeft de supporters van de Spionkop opgeroepen om vooral te gaan zitten in het nieuwe stadion en dat werkt als de welbekende rode lap voor de stieren Buffalo’s achter het doel. De leden van de groep die graag staan in de Ghelamco Arena ergeren zich aan de zittende mensen op deze tribune. Via Facebook roepen ze op om massaal te gaan staan: “Een spionkop zit niet neer. Een spionkop zwijgt niet bij achterstand. Een spionkop moet een steun zijn. Zoals in den ot iedereen recht en zingen!” Dat lijkt ons een argument waar geen speld tussen te krijgen valt. Ze constateren bovendien terecht dat er maar liefst drie tribunes zijn waar je in alle rust van een wedstrijd kunt genieten. In tijden dat stadions meer en meer stilvallen zijn de mensen achter de doelen (in de meeste gevallen) de echte levensader van clubs. Een club is gebaat bij een fanatieke twaalfde man (die term is niet voor niets bedacht) en zou er alles aan moeten doen om een ondersteunende rol te bieden. Dat dit ook in Gent niet het geval is jammer en exemplarisch voor de positie van de fanatiekelingen in het moderne voetbal.

De club zegt in een reactie op de oproep dat er bij de verkoop van seizoenkaarten duidelijk is aangegeven dat er gestaan mocht worden vanaf rij 13 en is niet van plan daar dit seizoen nog op terug te komen en roept de supporters op zich dan ook aan de afspraken te houden. De beheerders van de Facebookpagina betwisten dat iedereen goed op de hoogte was van het beleid en zien dat er in het stadion hier en daar onenigheid is over het wel of niet staan op bepaalde plekken.

Wij hopen van harte dat het de fanatieke Buffalo’s lukt om iedereen mee te krijgen en ook dat de bestuurders gaan inzien dat een sterke Spionkop ook goed is voor de club zelf. Als men op deze manier voortgaat kan het nog wel eens een lange en vermoeiende strijd gaan worden en het lijkt ons dat niemand daar echt op zit te wachten.

IEDEREEN RECHT DUS!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.