Against Modern Football

Sta op tegen modern voetbal!

Het moderne voetbal kent vele negatieve verschijningsvormen, en is dan ook de reden dat de meeste weldenkende voetballiefhebbers zich achter ‘against modern football’ scharen. Zelfs zij die de term niet kennen, strijden voor het behoud van het voetbal zoals we dat kennen. Als toegankelijke volkssport waar emotie, spontaniteit en spanning hoogtij vieren.

Voetbal is van ons. Van iedereen. Van supporters, spelers, trainers, journalisten, liefhebbers en alle anderen die het pure voetbal een warm hart toedragen. Wij kunnen het voetbal veranderen. Niet door alles maar op z’n beloop te laten. Akkoord te gaan met buscombi’s, omdat ‘dat nu eenmaal zo gaat tegenwoordig’. Kunstgras gedogen ‘omdat dat de toekomst schijnt te zijn’. Niet protesteren tegen bizarre schulden bij de Europese topclubs ‘omdat je er toch niets tegen kunt beginnen’. 60 pond betalen voor een voetbalwedstrijd of wedstrijdshirt ‘omdat dat nu eenmaal de prijs is’. Niet protesteren tegen stadionverboden voor ‘kwetsende spreekkoren’ ‘omdat dat nu eenmaal de regels zijn’.

Sta op voor het voetbal! Sta op tegen de uitwassen van modern voetbal! We hebben het zelf in de hand.

Alfons Groenendijk en Carles Puyol
Alfons Groenendijk liet alvast zien wat het is om op te staan tegen modern voetbal. De trainer kreeg een baan bij Excelsior aangeboden, maar weigerde het aanbod vriendelijk. Reden: De Kralingers spelen op kunstgras. ”Iedereen roept dat het de toekomst is, maar niet mijn toekomst,” zegt Groenendijk. ”Dus ga ik niet naar Excelsior. Ik ben daar een kruisridder in.” Principes in de voetballerij zijn schaars, dus kunnen we dit statement van Groenendijk alleen maar waarderen. Dat velen mogen volgen, en dat kunstgras maar snel uit het profvoetbal mag verdwijnen.

Ook Carles Puyol, aanvoerder van FC Barcelona, gaf dit weekend het goede voorbeeld. In de met 0-7 gewonnen wedstrijd tegen Rayo Vallecano vonden Thiago en Dani Alves het nodig om de 0-5 te vieren met een belachelijk dansje. Puyol trok een sprintje naar voren om dit tafereel zo snel mogelijk af te kappen. Juichen doe je uit emotie, niet met zo’n provocerend dansje. Puyol snapt het!

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Matthijs
Over de schrijver

Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur. Buiten het voetbal student sociale geografie in Utrecht.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Excelsior Rotterdam

  In de actualiteit

  Walking in a Winter Wonderland

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #4: Erwan uit Parijs

  Against Modern Football

  De supportersrevolutie van Belenenses