Against Modern Football

Sta op tegen modern voetbal!

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Het moderne voetbal kent vele negatieve verschijningsvormen, en is dan ook de reden dat de meeste weldenkende voetballiefhebbers zich achter ‘against modern football’ scharen. Zelfs zij die de term niet kennen, strijden voor het behoud van het voetbal zoals we dat kennen. Als toegankelijke volkssport waar emotie, spontaniteit en spanning hoogtij vieren.

Voetbal is van ons. Van iedereen. Van supporters, spelers, trainers, journalisten, liefhebbers en alle anderen die het pure voetbal een warm hart toedragen. Wij kunnen het voetbal veranderen. Niet door alles maar op z’n beloop te laten. Akkoord te gaan met buscombi’s, omdat ‘dat nu eenmaal zo gaat tegenwoordig’. Kunstgras gedogen ‘omdat dat de toekomst schijnt te zijn’. Niet protesteren tegen bizarre schulden bij de Europese topclubs ‘omdat je er toch niets tegen kunt beginnen’. 60 pond betalen voor een voetbalwedstrijd of wedstrijdshirt ‘omdat dat nu eenmaal de prijs is’. Niet protesteren tegen stadionverboden voor ‘kwetsende spreekkoren’ ‘omdat dat nu eenmaal de regels zijn’.

Sta op voor het voetbal! Sta op tegen de uitwassen van modern voetbal! We hebben het zelf in de hand.

Alfons Groenendijk en Carles Puyol
Alfons Groenendijk liet alvast zien wat het is om op te staan tegen modern voetbal. De trainer kreeg een baan bij Excelsior aangeboden, maar weigerde het aanbod vriendelijk. Reden: De Kralingers spelen op kunstgras. ”Iedereen roept dat het de toekomst is, maar niet mijn toekomst,” zegt Groenendijk. ”Dus ga ik niet naar Excelsior. Ik ben daar een kruisridder in.” Principes in de voetballerij zijn schaars, dus kunnen we dit statement van Groenendijk alleen maar waarderen. Dat velen mogen volgen, en dat kunstgras maar snel uit het profvoetbal mag verdwijnen.

Ook Carles Puyol, aanvoerder van FC Barcelona, gaf dit weekend het goede voorbeeld. In de met 0-7 gewonnen wedstrijd tegen Rayo Vallecano vonden Thiago en Dani Alves het nodig om de 0-5 te vieren met een belachelijk dansje. Puyol trok een sprintje naar voren om dit tafereel zo snel mogelijk af te kappen. Juichen doe je uit emotie, niet met zo’n provocerend dansje. Puyol snapt het!

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  FC Volendam wil terug naar natuurgras in het Kras Stadion

  In de geschiedenisboeken

  Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

  Against Modern Football

  Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Football without fans is nothing