Eredivisie

Solidariteit is ver te zoeken in voetballand!

De F-Side van Ajax komt met een bijzondere boodschap. ”Wij zijn (financieel) gezond. Dus fuck jullie allemaal!” Bijzonder, in een tijd dat solidariteit juist zo belangrijk is. 

Solidariteit

Clubs in Nederland houden allemaal hun hand massaal op. Supporters zijn erg solidair. Er werd massaal afgezien van compensatie van het seizoen 2019/2020. En ook de nieuwe seizoenskaarten worden massaal aangeschaft. Alles voor onze club.

Wanneer waren clubs zo solidair voor ons? En wanneer waren clubs eens boos om een kansloze combiregeling? Wanneer waren clubs eens boos om buiten proportioneel politieoptreden richting supporters? Op een enkele uitzondering na, zwijgen clubs liever hun supporters dood. Behalve als clubs diezelfde supporters nodig hebben. Natuurlijk.

Momento

Dit is het momento! Nu moeten we een supportersvertegenwoordiger eisen in de RVC. Nu moeten we voor een constructief supportersbeleid gaan zorgen. ”Een eerste training zonder vuurwerk?” Nee, want onze supporters zijn belangrijk! ”Een combiregeling voor een willekeurige wedstrijd?” Nee, want vrijheid voor onze supporters is belangrijk! ”Een training voor de derby achter gesloten deuren?” Nee, want onze supporters zijn belangrijk!

Clubs in Nederland houden niet alleen hun hand op bij supporters. Veel clubs vragen ook om solidariteit van de grotere clubs. Direct wordt er gekeken naar het rijke Ajax. De F-Side is daar nu boos over.

Al jarenlang worden Ajacieden geweigerd in Rotterdam en Den Haag. Op hun eigen website zeggen ze daarover: Overal waar onze AFC op bezoek komt worden we uitgemolken, want onze AFC is voor de thuisclub de wedstrijd van het jaar, en gebruiken dit heugelijke feit om de clubkas te spekken. Waarschijnlijk hebben ze in die havenstad (Rotterdam, red.) en die andere stad met die kut ooievaar (Den Haag, red) al tig jaren een chronisch kastekort, want daar zijn we niet welkom omdat ze dan meer kaarten kunnen verkopen aan hun eigen aanhang en de clubkas voller wordt. 

Constructief supportersbeleid

We snappen dat de F-Side boos is. Ze worden stelselmatig uitgemolken door andere clubs en nu moeten ze opeens solidair zijn? Ze worden in verschillende steden geweigerd en nu moeten ze opeens solidair zijn?

We zullen het tegelijkertijd vreselijk vinden als clubs failliet gaan door deze crisis. Als de topclub, die afhankelijk is van een sterke competitie, solidair moet zijn, staat daar wel wat tegenover. De F-Side, maar eigenlijk alle supporters in Nederland, hebben best wat te eisen in ruil voor onze solidariteit.

  • Terug naar supportersvriendelijke tijdstippen als zaterdag 20.00 en zondag 14.30.
  • Enkel combiregelingen bij échte risicowedstrijden zoals derby’s.
  • Afgevaardigde supportersvereniging in RVC.
  • Uitsupporters zijn altijd en overal welkom.

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %