Amateurvoetbal

Sensationeel Spakenburg!

Gisteravond speelden FC Utrecht en de amateurs van SV Spakenburg de kwartfinale van de KNVB Beker en dat leverde een ongekende sensatie op. De mannen uit Spakenburg waren met maar liefst 1-4 te sterk voor Eredivisionist FC Utrecht, nadat het in de tweede ronde al wist te winnen van FC Groningen.

Voor de wedstrijd gaven de Spakenburgers al aan dat ze niet voor de gezelligheid kwamen, terwijl uitspraken van Sean Klaiber voor nog meer motivatie zorgden. Combineer dat met een gezonde dosis onderschatting en het recept voor de stunt was klaar om uitgeserveerd te worden als mooi hoofdgerecht in een zo goed als vol Galgenwaard.

De wedstrijdbeelden

https://www.youtube.com/watch?v=_lwPFELdPZY&ab_channel=ESPNNL

Door de winst is Spakenburg pas de derde amateurclub in de geschiedenis die de halve finale van het bekertoernooi weet te halen en het is daarom ook niet vreemd dat dit uitzinnige taferelen opleverde.

https://twitter.com/JBerrevoets/status/1630665612434219024

[Foto’s via Pro Shots / Ron Baltus]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %