Actueel

Schokkend! Hooligans spreken af buiten stadions!

hooligans spreken buiten stadions af nieuwsuur

Het persbericht van Nieuwsuur sloeg lekker aan gisteren. Het programma zou met een schokkend verhaal komen over Nederlandse en Belgische hooligans. Deze zouden volgens de makers ver buiten de stadions afspreken om heuse ‘free-fights’ te houden met elkaar. De landelijke dagbladen hapten gretig toe om deze schokkende praktijken te bespreken, want koppen over voetbalsupporters leveren altijd centjes op.

Na al deze sensatie zat de gehele redactie van deze site klaar voor de uitzending, uiteraard gewapend met halve liters lauwe Schultenbräu en een flinke lading mini-frikadellen. Klaar om overspoeld te worden met allemaal zaken waar de gemiddelde voetbalsupporter geen weet van heeft. Wat bleek, Nieuwsuur bracht een verhaal over geheime gevechten die natuurlijk al lang geen geheim meer zijn. Dit uiteraard gepaard met de nodige verontwaardiging, diepgravend Youtube-onderzoek, vergelijkingen die kant noch wal raakten (Beverwijk, afgelopen EK) en meningen van experts zoals een Rotterdamse politiechef die leider is van een politie-eenheid die keer op keer onterecht losgaat op voetbalsupporters.

De conclusie: voetbalsupporters die ver buiten de stadions niemand lastig vallen met hun knokpartijen moeten in toom worden gehouden omdat het niet wenselijk is dat dit soort gevechten plaatsvinden. Ons idee: laat lekker gaan joh. De stadions zijn veiliger dan ooit (ja, ook na één incidentje dat toevallig goed op beeld stond) en dat is ook te danken aan de mannen die hun hobby nu ver buiten de stadionmuren uitoefenen.

Mocht je na het lezen van het bovenstaande ook persoonlijk nog even worden teleurgesteld dan kan je het item hier bekijken.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %