Keuken Kampioen Divisie

Rond de Toss start crowdfundingsactie

Rond de Toss, het officiële wedstrijdboekje van Helmond Sport, staat onder stevige financiële druk. Daarom starten supporters deze week een uitgebreide crowdfundingsactie, in de hoop het initiatief overeind te kunnen houden. De voortdurende coronamaatregelen raken het MKB al tijden ongekend hard. “Je kunt geen beroep doen op ondernemers in zwaar weer, die hebben al genoeg kopzorgen. Daarom hopen we op de steun van supporters en andere sympathisanten.”

Rond de Toss werd medio 2020 opgericht als moderne opvolger van het vermaarde Rondom de Toss, het boekje dat in het verleden bij wedstrijden van Helmond Sport werd uitgedeeld. Een initiatief voor én door supporters, met als doel een mooi stukje cult toe te voegen aan de club. Via advertentieverkoop wordt daarnaast getracht ook een financiële bijdrage te kunnen leveren.

Medio 2020 was de coronapandemie al in volle gang. Toen nog ging men (en dus ook Rond de Toss) er vanuit dat deze snel ten einde zou komen. Bijna twee jaar later weten we dat dit een misrekening was. Het MKB, op wie de initiatiefnemers zo graag een beroep hadden gedaan, vangen nog steeds de raakste klappen. Dat maakt dat de kosten van Rond de Toss al tijden hoger zijn dan de opbrengsten.

En het einde is nog niet in zicht, al gloort er weliswaar heel voorzichtig wat licht aan de horizon. Maar Rond de Toss als kostenpost voor Helmond Sport, dat is simpelweg geen optie. En dus staat het voortbestaan stevig onder druk.

Crowfundingsactie

Daarom dat de makers een uitgebreide crowdfundingsactie starten, in de hoop dat de verliezen daarmee kunnen worden rechtgetrokken en Rond de Toss kan blijven bestaan. Daarvoor moet de actie zeker 7.500 euro opleveren. “Je kunt geen beroep doen op ondernemers in zwaar weer, die hebben al genoeg kopzorgen. Daarom hopen we op de steun van supporters en andere sympathisanten”, aldus de organisatie, die tevens mooie prijzen verloot onder de donateurs. Zo maken alle donateurs straks kans op het wedstrijdshirt van aanvoerder Robin van der Meer en topscorer Jellert van Landschoot, en wordt eveneens een gesigneerd shirt van Burnley FC verloot. Zolang de voorraad strekt krijgen alle donateurs die minimaal 20 euro doneren een gratis Rond de Toss-kalender.

Steun Rond de Toss

In tijden waarin die heerlijke old school programmaboekjes er bijna niet meer zijn, lijkt het ons een uitstekend idee om dit initiatief de helpende hand te bieden. Doneren kan via deze link!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %