Actueel

Reden van opzegging

Bart was zo vriendelijk om zijn opzegbrief aan FOX even door te lussen naar ons en wij konden ons zo goed vinden in zijn argumenten dat wij de brief graag even met jullie willen delen. De Eerste Divisie is prachtig, maar het is toch goddomme niet normaal dat je niet even een fatsoenlijke samenvatting van je club kunt bekijken.

Beste FOXsports-medewerker,

Ik heb geen vraag maar wel een mededeling, c.q. klacht. Ik heb mijn abonnement op jullie pakket ook al opgezegd, want ik verwacht niet dat er in de toekomst verbetering komt, maar ik vond het wel zo netjes om jullie op de hoogte te stellen van de reden van mijn opzegging.

Ik ben al jaren lid van voorheen Eredivisie LIVE en nu dus FOXsports. Mijn clubje is Willem II en ik denk dat jullie nu al wel voelen waar de schoen wringt. FOXsports besteedt in mijn ogen veel te weinig aandacht aan de Jupiler League. Dit gaat zelfs zover dat er nergens fatsoenlijke samenvattingen te zien zijn. Ik kan met een beetje mazzel (de dag na de wedstrijd (en dat anno 2014)) een samenvatting van 1m20 zien op de site van www.jupilerleague.nl. Vaak laten ze de alleen goals zien (ook nog zonder herhaling) en dit is in mijn ogen niet eens de naam samenvatting waard. Als ik dan in jullie programmering op zondagavond zie staan ‘Jupiler League Highlights’ (geprogrammeerd op 21h40 en 23h20 op zondagavond) dan verwacht ik hier highlights van de wedstrijd(en) van zondag en NIET een herhaling van een programma met ‘highlights’ (duur woord voor alleen de goals) van vrijdagavond (met commentaar wat totaal niet up-to-date is). Zend dan niets uit!! Tevens was er zondag (en dit gebeurt vaker) om 14h30 niets te zien op FOXsports 5. Waarom dan niet de meest beladen wedstrijd uit de Jupiler League uitzenden? Jullie pretenderen de Jupiler League meer aandacht te geven dan voorheen, maar het tegenovergestelde is waar. Jullie besteden (bijna) geen aandacht aan de Jupiler League en veel erger nog, jullie verbieden andere (zelfs lokale) media er beeldverslag van te doen.

Ik ken wat mensen uit het MKB hier in Tilburg en veel van hen stoppen met sponsoren omdat hun bordjes niet op TV komen. Deze ‘kleine, lokale’ sponsors zijn broodnodig in de Jupiler League, maar je moet bijna filantroop zijn (of Van Seumeren heten) en heel veel van je clubje houden, wil je sponsor blijven. En dit in crisistijd, waar het MKB al meer klappen krijgt dan welke andere groep in de samenleving (dit wijt ik overigens niet aan jullie). Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op voor clubs. Als er al iets op TV komt over de Jupiler League, dan genieten sowieso de ‘B’-elftallen van Ajax, PSV en Twente de voorkeur. Ik weet ook wel waarom, maar het slaat werkelijk waar nergens op. Lege stadions, teams die nergens om spelen, ja, dit willen we allemaal wel zien op TV.

Het is gewoon een klap in het gezicht van de vaste Jupiler League supporter. In de Jupiler League zitten geen ‘mooi weer’-supporters; je bent gewoonweg gek van je club, anders ga je niet in een koud, nat, oud stadionnetje zitten/staan. En dan ben je niet blij (eufemisme), wanneer jouw club uit tegen Sparta/Dordrecht/De Graafschap moet en je krijgt op TV de wedstrijd Jong Twente – Achilles in een leeg Grolsch-Veste te zien, om er vervolgens achter te komen dat er niet eens een samenvatting wordt uitgezonden.

Ik weet het, dit voorbeeld is gechargeerd, maar dit is wel in de lijn van hoe FOXsports met de Jupiler League omgaat. Wij zijn geen Eredivisie B, wij zijn de Jupiler League!

Ach, het zal allemaal wel, Willem II promoveert hopelijk weer naar de eredivisie en gelukkig zijn alle wedstrijden van deze competitie prachtig te volgen via het internet. Want ik kom zeker niet terug op het moment dat Willem II toevallig wel altijd wordt uitgezonden (Eredivisie). Wat me ook tegen de borst stuit is dat alléén FOXsports 1 in HD is en de andere zenders niet. Dit is totaal niet acceptabel anno 2014 en sterker nog, op mijn digitale TV ziet het er zelfs niet uit.

Hopende u van voldoende uitleg tav. mijn opzegging te hebben voorzien, groet ik u,

Bart
Willem II fan

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %