Actueel

Red Fortuna

Copyright-ProShots-1104613

Sportief gezien gaat het de laatste jaren al niet meer geweldig bij Fortuna Sittard. Desondanks kan de ploeg in verhouding tot succesvollere clubs nog steeds rekenen op goede support van de fans. Zo werden de spelers afgelopen vrijdag nog met 5-0 van de mat gespeeld door NAC Breda. De supporters besloten er maar het beste van te maken en bleven 90 minuten lang zingen voor hun club. Dit leverde de Fortunezen na afloop van de wedstrijd een applaus op van de thuissupporters.

Momenteel staat Fortuna ook financieel gezien (weer) op het randje van de afgrond. De club bevindt zich inmiddels in categorie 1 en moet alle zeilen bij zetten om het seizoen überhaupt af te mogen maken. Mocht het niet lukken om op de korte termijn genoeg geld bij elkaar te krijgen, dan zal de KNVB de proflicentie intrekken.

Het zou natuurlijk zonde zijn om wederom een club uit het betaald voetbal te zien verdwijnen. Na clubs als FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, SC Veendam en AGOVV zou Fortuna Sittard de zoveelste club met een rijke historie zijn die omvalt. Eerder dit jaar hebben een aantal fans al gezamenlijk staatsloten gekocht, waarvan de winst naar de club zou gaan. Verder zijn de supporters dit weekend een crowdfundingactie begonnen om de club er nog bovenop te krijgen: Red Fortuna. Voor 1 maart moet de club 900.000 euro bij elkaar zien te krijgen. Hiervan is de helft al betaald door sponsoren. De supporters hadden 50.000 als doel voor ogen en 100.000 zou een droom zijn. Certificaten voor een aandeel worden voor 36 euro verkocht. Samen met onder andere een lichtkrant-actie waar wij als website ook een bijdrage aan leveren zou de teller al op zo’n 61.000 euro staan en dat is zeer hoopvol te noemen.

De supportersvereniging schreef een pakkende tekst op haar website om fans te overtuigen om geld te storten: ‘Het gaat nu niet meer om het voetbal en de punten! Het gaat nu om de club, de historie, onze stad, de regio, de vriendschappen die zijn ontstaan, onze avonturen die we samen beleefd hebben, onze trots!’

[foto via Pro Shots / Gino van Outheusden]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %