Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Against Modern Football

Red Bull Out

metro-protest_V3

Overal waar Red Bull komt opdagen ontstaat er onrust, zo ook in New York, waar ze het ontslag van clublegende Mike Petke beschouwen als de laatste druppel in het Amerikaanse project van de drankjesgigant.

Red Bull nam Metrostars over in 2006 en gooide net als bij alle andere walgelijke projecten het logo, de clubnaam en kleuren weg zodat de in 1995 opgerichte club voortaan door het leven zou gaan als Red Bull New York (tegenwoordig New York Red Bulls). Dit uiteraard tot afschuw van de supporters die vanaf dag 1 betrokken waren bij de Metrostars. Net als in pak ‘m beet Salzburg was er uiteindelijk maar weinig aan te doen en leverde het buiten de protesten van supporters van andere clubs verder geen echte opstand op.

Hier kwam deze week verandering in nadat clubicoon en trainer Mike Petke werd ontslagen en werd vervangen door iemand waar ze in New York nog nooit van hadden gehoord. Dit was duidelijk tegen het zere been van de wat fanatiekere supporters van de club die na het ontslag besloten dat dit toch echt de laatste druppel was. Niet alleen blijven ze hun oud-trainer trouw, maar zijn ze ook tot de conclusie gekomen dat het best gek is dat eigenaar Dietrich Mateschitz in 9 jaar tijd nog nooit een wedstrijd heeft bezocht van zijn club.

Om de actie kracht bij te zetten hebben ze een website opgezet en zijn ze druk aan het lobbyen op Twitter met hun hashtag #RedBullOut. Laten we ook deze jongens van harte steunen in hun pogingen om Red Bull aan de kant te zetten en hopen dat het helpt. Na Salzburg, Leipzig, Brasil, Ghana en New York hebben we wel genoeg van die gedrochten zien ontstaan…

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  ‘Bilal Ould-Chikh naar Telstar’

  In de videotheek

  Austria Salzburg vs. Red Bull

  In de actualiteit

  USK Anif, het minder bekende slachtoffer van Red Bull

  Against Modern Football

  Onze club...