Actueel

Politie Venlo besteelt supporters Heerenveen

Dat supporters niet op een normale manier behandeld worden in Nederland weten we al een tijdje en dat komt voornamelijk omdat er geen duidelijkheid is over wie nu welke verantwoordelijkheid heeft. Bij de wedstrijd tussen VVV Venlo en SC Heerenveen bewees de politie in Venlo dat ze daar (en ze zijn helaas geen uitzondering) nog veel te leren hebben over de omgang met voetbalsupporters en sfeerattributen.

Afgelopen dinsdag (20 september) stond de bekerwedstrijd tussen VVV Venlo en sc Heerenveen op het programma. Dankzij onze vrienden van het commerciële tv-station werd om 18.45 uur afgetrapt, waardoor de supporters van Heerenveen door de avondspits naar Venlo af moesten reizen en maar moesten verzinnen hoe ze op tijd nog wat konden eten. Nieuw Noord, deelnemer van dit initiatief, reisde met een eigen bus af naar Venlo.
Uiteraard gingen er sfeermaterialen (vlaggen, banners en doeken) mee, de gebruikelijke attributen die elke groep graag gebruikt. Bij aankomst bij het uitvak liep men echter tegen problemen aan. Dit keer waren het niet de stewards, maar de politie Venlo die zich met de zaak meende te moeten bemoeien. Zij vonden dat de vlaggenstokken een gevaar voor de openbare orde waren en namen deze ‘in beslag’. In de praktijk betekende dit dat de materialen in een politiebusje werden gegooid, ‘en de supporters ze niet terugkregen’. De politie negeerde hierdoor het beleid en afspraken die in het stadion gelden, waardoor je kan spreken van ‘diefstal’.

Na tussenkomst van stewards van beide verenigingen en van een agent van het korps Friesland, konden de materialen uiteindelijk teruggevorderd worden. Hulde voor de mensen die zich wel in willen zetten voor een normale behandeling van supporters. De politie gaf hierna nogmaals aan dat men het er ‘niet mee eens was dat vlaggen gebruikt werden in het stadion’. Kennelijk zijn er nog steeds mensen die niet begrijpen dat er sfeerattributen zijn om de ploeg te ondersteunen in plaats van een gevaar voor de openbare orde. Daarnaast is het belachelijk dat een overheidsinstantie zich wil bemoeien met zaken waar men niks mee te maken heeft. Dit zorgt weer eens onnodig voor een hoop irritatie. Wij hopen dan ook dat deze zaak nader wordt bekeken en men in Venlo er alles aan doet om dit soort gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.

Het artikel is afkomstig van www.tegenhetmodernevoetbal.nl, de website van de groepen die zich hebben verenigd in de strijd tegen het moderne voetbal.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %