Amateurvoetbal

Politie, pyro en passie bij klassieker tussen IJsselmeervogels en Boys

Het leek op voorhand een roemloze klassieker te worden tussen topamateurs IJsselmeervogels en Quick Boys. Beide clubs beschikken over een grote achterban en de wedstrijd is dan ook door de historie heen altijd een beladen duel. Voeg daaraan toe dat de Quick Boys supporters goed kunnen met Spakenburg en je snapt waarom de wedstrijd onder nog wat meer spanning staat. Nadat IJsselmeervogels slechts 150 kaarten beschikbaar stelde aan bezoekers, besloot Quick Boys om helemaal niet te gaan. De klassieker zonder uitsupporters is natuurlijk niks meer waard en de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Maar dat was buiten de supporters van Quick Boys gerekend…

IJsselmeervogels besloot om het toegangsbeleid wegens de coronamaatregelen primair voor de eigen leden in te richten. Hierdoor bleven er slechts 150 kaarten over voor bezoekende supporters in het uitvak. Voor sommige tegenstanders misschien een acceptabel aantal, maar voor een club als Quick Boys natuurlijk veel te weinig. De blauw-witten waren eigenlijk voornemens om met ongeveer 700 supporters af te reizen. Een gigantisch verschil. Daarom besloot de club om geen gebruik te maken van de aangeboden kaarten. Zelfs het bestuur en de business club bleven in Katwijk achter. Maar de supporters van Quick Boys hebben niet voor niets een reputatie opgebouwd in het Nederlandse amateurvoetbal. You can’t ban a QB fan!

De lange lat

De supporters vinden namelijk alle mogelijke manieren om bij de wedstrijd te geraken. Een groepje heeft zich verzameld in de hoek van het sportpark, sommige supporters hebben zich naar binnen geluld door perskaarten aan te vragen, enkele QB’ers zitten zelfs in de ‘skyboxen’ van de Vogels en de grootste groep verzamelt zich net buiten het sportpark om van achter de hekken de wedstrijd te volgen. Vooral deze laatste groep mag rekenen op een warm welkom in Spakenburg. De groep van enkele tientallen supporters wordt met de lange lat van het sportpark weggeslagen nadat er enkele rookbommen over de hekken worden gegooid.

Pas in de tweede helft kan een groepje supporters weer terugkeren buiten het sportpark. Precies op tijd voor de ontknoping van de wedstrijd, want in de allerlaatste minuut schiet Levi van Duijn de bezoekers naar een 0-1 overwinning. Hij weet gelijk waar hij dan moet zijn, springt over het reclamebord heen en rent naar de hekken toe om de overwinning te vieren met de verbannen supporters. Klasse! Na de wedstrijd bedanken de spelers vervolgens zowel de supporters binnen als buiten de hekken en zo komt er een einde aan een heet middagje amateurvoetbal in Spakenburg.

Quick Boys buiten:

Quick Boys binnen:

IJsselmeervogels:

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %