Against Modern Football

Perswand

Lucky, de Ajax-mascotteZondag speelt Ajax tegen De Graafschap in de Amsterdam ArenA. Een doodnormale thuiswedstrijd dus voor de Amsterdammers, gewoon om half drie, absoluut geen risicowedstrijd, iedereen rekent op drie punten, de verveling ligt op de loer en dus heeft het marketingteam van Ajax, onder leiding van commercieel directeur Henri van der Aat een uitgebreid programma in elkaar geflanst om de bezoekers van de Amsterdam ArenA bezig te houden. Lees even mee:

Bij de wedstrijd Ajax – De Graafschap, zondag 15 april, 14:30 uur hebben wij de volgende extra’s te melden.

 •  Strengere controle bij thuisduels.
 •  Een bijna uitverkochte Amsterdam ArenA.
 • Veronica DJ voor zorgt muzikaal entertainment, die tevens de opstelling van Ajax omroept (Rick van Velthuysen).
 •  Er is wederom het hooghouden door de mascotte vlak voor de warming-up.
 • De Veronica Top 3 van Eyong Enoh tijdens de warming-up.
 • Bewegende spelersanimaties op de stadionschermen bij de opstelling van Ajax.
 •  SMS-chat tijdens de wedstrijd op de stadionschermen.
 • Het tonen van wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd op de stadionschermen.
 • De Fungames als rustactiviteit.
 • Na de wedstrijd zullen de spelers een bedankronde doen en zullen er bij winst ballen het publiek in worden geschoten.
 • Interview met Ajacied van de wedstrijd na afloop van de wedstrijd met een glazen perswand op de achtergrond (op het veld)

Zover is ‘ons’ voetbal dus al afgegleden, in plaats van een broodje worst en een biertje vooraf, jezelf vervolgens de staantribunes achter de goal op wurmen, de eerste helft, naar buiten wurmen, pissen in de sloot, nog een biertje, tweede helft en dan zo snel mogelijk naar de kroeg, worden we tegenwoordig getrakteerd op een infantiel soort showballet dat z’n weerga niet kent.

De Top 3 van Eyong Enoh? Leuk, maar het lijkt me leuker dat DJ Enoh zelf achter de draaitafels gaat staan en daar een heuse African Dancehall Act te beste geeft.

SMS-chat op de stadionschermen? ‘Als je dit leest zit je niet naar de wedstrijd te kijken!’

De allerergste is ongetwijfeld de laatste, interview met Ajacied van de wedstrijd met een glazen perswand op de achtergrond (op het veld)… Alsof er iemand kijkt hiernaar. Alsof iemand geïnteresseerd is in een glazen perswand. Dat die perswand dus gewoon een ongegeneerde reclamezuil is, die door een aantal vrijwilligers het veld wordt opgetild terwijl er een speler voor staat die daar helemaal niet wil staan, maar lekker met z’n ploegmakkers in bad wil liggen, dat hij een prijs moet ontvangen van een of andere sponsor-troela, terwijl in de kleedkamer de eerste krat al leeg is en alle supporters allang op weg zijn naar huis, kroeg of terras.

En denk nou niet ‘dat overkomt ons niet, dat doen ze alleen in 020’. Niets daarvan, Ajax was ook de eerste met shirtreclame, skyboxen en ander commercieel geneuzel, voor je het weet is dit schering en inslag in ieder Nederlands stadion…

Fijne wedstrijd!

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Reageren is niet mogelijk.

0 %