Ingezonden

Overzicht van carrière WK-speler Memphis Depay

Als je bent zoals de meeste mensen, kijk je naar het WK 2022 in Qatar. En als je bent zoals veel andere voetballiefhebbers, heb je alle ongelooflijke doelpunten en spelers bijgehouden. Eén zo’n speler is Memphis Depay. In dit artikel zullen we je een kort overzicht geven van zijn carrière tot nu toe en wat we van zijn toekomst kunnen verwachten!

Overzicht van zijn carrière:

In 2011 sloot Depay zijn eerste professionele deal met PSV Eindhoven, en in 2014 debuteerde hij op het WK. Op het WK 2014 maakte hij deel uit van het Nederlandse team dat doorging naar de halve finale. Hij kwam tijdens dat toernooi drie keer van de bank en speelde in al die wedstrijden. Het was op het WK 2018 dat Depay begon te bloeien op internationaal niveau. Tijdens de groepsfasen van dat toernooi maakte hij twee doelpunten voor zijn land, wat hem de nodige bekendheid opleverde.

Vanwege zijn prestaties werd hij geselecteerd voor UEFA’s team van het toernooi, en hij speelde alle zeven wedstrijden waaraan Nederland tijdens dat toernooi deelnam.

Memphis Depay was een van de meest gewilde spelers in Europa nadat hij in het seizoen 2019/20 negen doelpunten maakte voor Lyon, waaronder een doelpunt tegen Manchester City in de Champions League. Uiteindelijk besloot hij in 2020 bij Barcelona te tekenen, en sindsdien is hij een steunpilaar in de startopstelling van de Blaugrana, die hen hielp om dit jaar de kwartfinale van de Champions League te bereiken.

Memphis Depay maakte naam tijdens het WK en speelt momenteel voor Barcelona

Het wordt steeds waarschijnlijker dat Memphis Depay jarenlang een essentieel onderdeel van het Nederlandse voetbal zal zijn. Al in 2021 heeft hij twee doelpunten gemaakt voor Nederland, en het lijkt erop dat hij een nog belangrijkere rol zal spelen als ze hun weg vervolgen naar kwalificatie voor volgende kampioenschappen.

Depay is vastbesloten een onuitwisbare stempel te drukken op de internationale voetbal geschiedenis. Zijn combinatie van talent en gedrevenheid maakt hem tot een van de fascinerende spelers van dit moment. Memphis Depay heeft zich onbetwistbaar gevestigd als een van de topvoetballers ter wereld na zijn uitstekende prestaties voor zowel zijn nationale team als zijn club.

Records van Memphis Depay opgesomd

Zijn achterstand op Robin Van Persie, die momenteel de belangrijkste doelpuntenmaker van Oranje is, is slechts zeven. Memphis Depay heeft nu 15 doelpunten gemaakt in 17 caps sinds Louis van Gaal in augustus 2021 de leiding kreeg over Nederland. Je kunt zelf een gokje wagen door te voetbal wedden op mogelijke prestaties van Memphis. Zal hij bijvoorbeeld volgend seizoen vaker of minder vaak dan 20 keer scoren? Hij zal nog vele jaren herinnerd worden in Nederland en in heel Europa. We twijfelen er niet aan dat hij een voorspoedige en lange carrière voor zich heeft, en we kunnen niet wachten om te zien wat hij in de toekomst doet! Ben je trouwens van plan om een gokje te wagen op de prestaties van Memphis Depay? Check dan zeker de reviews van de websites, een Bet365 review opzoeken op internet en deze lezen kan zeker geen kwaad!

[foto via Pro Shots / Stanley Gontha]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %