Voetbalsupporters

Ophef over buitgemaakt spandoek Maas IV Firm (MVV hooligans) door supporters Cambuur

In de wereld van ultras en hooligans kan Social Media soms nog al eens voor een vertekend beeld zorgen. Een foto die op Instagram verschijnt lijkt soms het hele verhaal te kunnen vertellen. Aan elk verhaal zitten echter meerdere kanten, zo ook bij het spandoek van de Maas IV Firm die op de tribune van Cambuur eindigde. Wat is daar nu echt aan de hand?

Vrijdagavond verscheen op de Instagram van GruppaOF een foto van een spandoek van de Maas IV Firm (hooligans van MVV Maastricht). Op de kop gehouden en duidelijk buitgemaakt door de supporters van Cambuur, volgens Gruppa door de Young Boys Leeuwarden. Meteen volgen er reacties waaruit blijkt dat het spandoek niet gestolen is, maar op een andere manier verkregen. Niet veel later volgt een officieel statement van de Maas Firm.

Gevonden spandoek

Zij geven hierbij ten eerste aan dat het spandoek niet gestolen is. Ze trekken wel het boetekleed aan en geven aan dat door hun eigen nalatigheid het doek ooit is blijven hangen in een uitvak. Verder maken ze hierbij duidelijk dat ze ook niet van plan zijn zich op te heffen. Dat is iets voor ultras in de ogen van de MVV hooligans en dus geen optie.

Verder richten ze hierbij hun pijlen op de hooligans van Cambuur, die volgens MVV al 4/5 jaar de boot afhouden en niet uit gaan op uitnodigingen voor vechtpartijen. Dat zouden ze bij MVV graag anders zien en de hooligans leggen daarbij eigenlijk de uitdaging neer richting Cambuur om het in het bos tegen elkaar op te nemen en de situatie zo op een georganiseerde manier uit te vechten.

In de comments laat Cambuur vervolgens weten dat het doek niet gestolen is door de harde kern en dat veel mensen binnen de harde kern het ook niet eens waren met de actie om het gevonden spandoek te tonen. Tevens wijzen zij erop dat Cambuur de afgelopen jaren genoeg gedaan heeft om zich te bewijzen binnen de scene. Zij ageren dan ook tegen het beeld dat ze bang zouden zijn voor MVV.

Dat is waar de situatie voorlopig gebleven is, maar of het daarbij blijft is natuurlijk maar de vraag. Spanning is er nu zeker ontstaan tussen beide groepen en waar dat toe leidt valt nog te bezien. Wellicht dat we beide groepen binnenkort tegen elkaar in het bos zullen zien…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVV is cult (@mvv.is.cult)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %