Actueel

Ooh ooh Veendam…

Misschien zijn we te vroeg met ons oordeel, maar het lijkt er op dat wij en misschien nog wel belangrijker, de + 10.000 (!) mensen die een SMS hebben gestuurd om SC Veendam te redden zijn misleid over de kosten van de SMS-actie. Waar wij er heilig van overtuigd waren dat de kosten voor de actie €1,50 zouden bedragen krijgen we nu van alle kanten het bericht dat dit €3 zou zijn. De website van sponsor Simone FM bevestigt dit verhaal met de banner die ze momenteel op de site hebben staan.

Scveendam

Wij weten uit wat bronnen rondom de club dat er nu paniek is ontstaan omdat ze bij de club duidelijk het idee hadden dat de bijdrage van de mensen die een sms stuurden €1,50 zou zijn waarvan dan €1 naar de club zou gaan (de 50 cent is voor de SMS-provider). Op de website van de club zelf wijst ook niets erop dat dit €3 zou zijn.

wtf

Een zeer betrokken Veendam-supporter wist ons zojuist te melden dat er gistermiddag bij het sms’en één bedankje binnenkwam en dat dit er gisteravond ineens twee werden (klik) waardoor het bedrag per sms’je dus ineens verdubbelde en dat viel bij de club zelf ook op. Nu gaat het verhaal dat niet iedereen er twee terugkrijgt, maar laat duidelijk zijn dat niemand er twee zou moeten krijgen.

De actie loopt als een trein, maar alleen omdat mensen een sms stuurden met het idee dat dit ze €1,50 zou kosten. Nu zijn al die mensen die SC Veendam een warm hart toedragen €3 kwijt en dat kan je als club/sponsoren gewoon niet maken. We gunnen de cultclub een mirakel, maar dan wel een mirakel dat op eerlijke wijze tot stand is gekomen. Wij voelen ons op dit moment eerlijk gezegd een beetje genaaid en wij denken zomaar dat we daar niet alleen in staan. Zoals we in de inleiding al aangaven oordelen we misschien te vroeg en berust dit alles op een ongelukkig misverstand met een banner op de site van Simone FM, maar we zien graag eerst wat duidelijkheid voordat we verder gaan met het promoten van de reddingsactie.

Update: We hebben een reactie van Simone FM binnengekregen

Wij hebben vanaf de start woensdagmiddag op onze radio en in de banner op de website duidelijk aangegeven dat er 3 euro wordt gevraagd van de sms-ers. De opbrengst gaat, na aftrek van de door de provider ingehouden ca 50 ct per sms bericht; dus ca 1 euro per verzender, rechtstreeks naar de club. In onze communicatie zijn we daar ook uitermate duidelijk in geweest. Zie onze website. Daar staat duidelijk en groot dat het de deelnemers 3 euro kost. Dat andere media dit verkeerd hebben overgenomen is niet aan ons. Echter: alles gaat naar SC Veendam. Daar gaan zelfs niet onze kosten vanaf.

Het is dus geen misverstand en we hadden allemaal kunnen weten dat het 3 euro zou kosten. Nu geloven wij oprecht dat Simone FM uit liefde voor SC Veendam handelt en is het ook niet zo dat we de zender een slechte naam willen bezorgen. Wij baseerden onze actie op de informatie die we via Veendam- supporters kregen, deze wisten ons te melden dat het om €1,50 ging. Deze zelfde supporters, waaronder een aantal zeer nauw betrokken zijn bij de reddingsactie waren er tot het moment van onze publicatie ook van overtuigd dat dit het geval was. Daarnaast lijkt SC Veendam zelf ook te denken dat dit zo is omdat we op de clubsite nergens iets kunnen vinden over een bedrag van €3. Als de actie een redding voor de club betekent zal niemand er verder een probleem mee hebben, maar net als Simone FM zaten wij er ook niet op te wachten dat we verwijten zouden krijgen over het verstrekken van informatie die niet klopte.

Update 2: We gaan er weer voor!

Zonder in details te treden kunnen we jullie melden dat het sms’en voor Veendam snel weer €1,50 gaat kosten. Daarnaast zullen wij morgen proberen om wat extra geld in het laatje te brengen bij de club, want Veendam redden moeten we!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %