Actueel

Oktober 2017: Schotten annexeren München, heet avondje in Nicosia

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand oktober, waarin onder andere Celtic-supporters München annexeren en ook in de Champions League kan het nog. 

Pyro festijn in Polen

Begin oktober stond in Polen de wedstrijd tussen de rivalen Lech Poznan en Legia Warschau op het programma. Pyro liefhebbers weten wat dit affiche betekent: pyro, pyro en nog eens pyro. Men werd niet teleurgesteld, met name de fans van Lech Poznan pakte flink uit met een werkelijk fantastische pyro actie. Ook in het uitvak werd een flinke voorraad fakkels aangestoken. Kijk en geniet!

Celtic-supporters annexeren München

In Europa is Celtic altijd vrij kansloos. Dat weerhoudt de supporters er niet van om er bij elk uitpotje een enorm feest van te maken. Dat het ook bij Bayern München niet zou lukken stond al vast, maar geef een Schot een paar emmers Duits bier en ze stoppen pas met zingen als ze in slaap vallen van dronkenschap. Het leverde zowel in de stad als in het stadion heerlijke beelden op!

https://www.youtube.com/watch?v=bCpEg-O1TiQ

Eeuwige derby van Sofia: corteo’s, tifo’s en vuurwerk

In oktober vond de Eeuwige derby van Sofia plaats tussen Levski Sofia en CSKA Sofia. Blauw tegen rood en Sector B versus Sector G. Alle ingrediënten van een derby kwamen aan bod: corteo’s, tifo’s en de nodige vuurwerk.

Ook in de Champions League kan het nog…

In de plastic Champions League vol koopclubjes van oliesjeiks en oligarchen zijn er godzijdank ook nog uitzonderingen, waar je als liefhebber van supporterscultuur nog een stramme kabouter van kunt krijgen. APOEL Nicosia en Borussia Dortmund speelden gisteren tegen elkaar en dat leverde letterlijk het nodige vuurwerk op. Het leverde dan ook echt prachtige beelden op.

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %