Die ene tweet kwam gisteren als een mokerslag binnen, SC Veendam is niet meer…

Alle reddingspogingen (*) van onder anderen Henk de Haan, Soraya uit Maastricht en Simone FM mochten niet baten en dat betekent dat er na 59 jaar een einde komt aan het betaalde voetbal in Veendam. Sceptici zullen zeggen dat dit het resultaat is van slecht beleid en te weinig interesse in het voetbal in Veendam, maar wat kopen supporters die dagelijks hun ziel en zaligheid in de club hebben gestoken voor dit soort argumenten. Zij hebben net als de supporters van de clubs die eerder omvielen geen tweede thuis meer.

De afgelopen dagen moest ik veel denken aan wat het omvallen van mijn club voor mij zou betekenen en dat is amper te beschrijven. Wat moet je dan? Supporter worden van een andere club is geen optie, maar afscheid nemen van de sport waar je zoveel van houdt is dat ook niet. De leegte die achter blijft moet een ware hel zijn voor alle mensen die van SC Veendam houden en wij wensen iedereen heel veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Tegelijkertijd kunnen we concluderen dat ze in Zeist en bij de grotere Nederlandse clubs maar wat blij zijn met het kapotgaan van SC Veendam. Het lijk is amper koud en er wordt al druk gesproken over het toelaten van beloftenteams in de Jupiler League. Ze zouden er in Zeist beter aan doen om eens te kijken waarom kleine clubs het moeilijk hebben en waarom er geen normale doorstroming in het Nederlandse betaalde voetbal is. De blauwdrukken voor succesvolle competitieopzetten liggen in de door ons omringende landen voor het oprapen. Beloftenteams toe laten en ze dan voor spek en bonen laten spelen (promoveren mag niet, deelnemen aan play-offs ook niet) zal er alleen maar voor zorgen dat er nog veel meer clubs in de problemen gaan komen, al vinden ze dat bij de KNVB waarschijnlijk toch niet erg.

(*) Onze eigen ‘Stickers voor Veendam‘ actie mocht ook niet echt helpen. We hebben 47 stickerpakketjes verkocht en zullen de opbrengsten van 235 euro reserveren voor een ander goed voetbalcultureel doel. Wanneer we dat doen is nog onduidelijk, maar als we het uitgeven dan laten we dat zeker weten via de website.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.