Against Modern Football

Nijland: “Ik betaal je poen man, gek!”

Afgelopen week gebeurde er iets opmerkelijks in Groningen. Na afloop van FC Groningen – NAC weigerde FC Groningen speler Pedersen het publiek te bedanken en liep de spelerstunnel in. Probleem voor Pedersen is dat Hans Nijland directeur is bij de Groningers en laat Nijland nou net even snappen hoe de wisselwerking tussen fans en de club in elkaar zit. Pedersen haalde wellicht eventjes zijn schouders op en liep door. Het had een heerlijke uitbarsting van FC Groningen directeur Nijland tot gevolg. “Ik betaal je poen man, gek!“, waarna Pedersen stug naar de kleedkamer doorliep. Nijland liep er woedend achteraan en aan het gezicht van Nijland te zien mag Pedersen blij zijn dat hij de woordenwisseling heeft overleefd.

Nijland gaf naderhand aan “Wellicht dat ik een en ander in een emotionele bui heb gezegd, dat is ook niet goed“, om direct daarop verzachtende omstandigheden voor Pedersen aan te dragen “Hij gaf aan dat hij het publiek niet wilde bedanken, omdat een gedeelte van het publiek hem uitfloot“. Toch laat Nijland duidelijk blijken dat de stunt van de speler niet goed is “Je bent professional en je dient ten alle tijden het publiek te bedanken. Vooral in deze moeilijke tijden is de steun van het publiek belangrijk“.

En daar heeft Nijland een goed punt, want dat publiek kan ervoor zorgen dat je als speler in een prachtige entourage kan spelen en boven jezelf kan uitstijgen. Het kan er ook voor zorgen dat je als speler een flinke spiegel voorgehouden kan worden en dat je voor die honderdduizenden Euro’s toch wel eens je stinkende best mag doen. Dat laatste werd afgelopen dinsdag richting Pedersen gedaan. En als het egootje dusdanig groot is en je geen enkele vorm van zelfreflectie hebt, dan kun je weleens gekrenkt zijn of op je pik getrapt zijn. Want “Ik ben zóoohoo goed, zullie snappen er niets van. Boehoe! Snik!“.

Want zeg nou zelf, een spreekkoor als “Pedersen, we vinden je niet goed spelen ga eens wat beter spelen en toon meer inzet zodat we je toe kunnen juichen” bekt niet en zorgt ervoor dat 18000 man na 5 keer schreeuwen aan de beademing moeten. Dus pak je als supporter iets anders -iets kort en krachtigs- om je ongenoegen te uiten. Dat Nijland achteraf het boetekleed aantrok en kenmerkt zijn persoon, maar is zwaar onterecht. Nijland zei in een emotionele bui precies wat iedere voetbalsupporter zou denken en ook zou uiten. Daarom heeft de arbitragecommissie van In De Hekken besloten om de zelf gegeven gele kaart van Hans Nijland te seponeren. Nijland heeft op die avond in een emotionele bui het juiste gezegd en verdient daarmee geen zelf gegeven straf, maar een mooi uitgedeeld compliment. Bij deze!

Meer op de website van oogtv.nl.

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %