Voetbal in Rusland

Never give up Fernando!

Het is ongelooflijk pijnlijk om te zien hoe de situatie rondom Fernando Ricksen verslechtert. De vreselijke ziekte ALS zorgt ervoor dat de toestand van Ricksen snel verslechtert. Vorige week werd al bekend dat de voormalig verdediger van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St Petersburg binnenkort bij zijn laatste benefietavond aanwezig zal zijn. Meer gaat helaas niet meer. Recentelijk krijg hij nog bezoek van zijn voormalig ploeggenoten van de Schotse club. Michael Mols, Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst kwamen langs in de hospice in Glasgow waar Ricksen de rest van zijn leven zal doorbrengen.

Wat echter voor nog meer kippenvel zorgde is de actie van de supporters van Zenit. Hoewel de back maar 36 wedstrijden speelde voor de Russen, zijn ze hem nog niet vergeten. Hij was onderdeel van de ploeg die de UEFA Cup won onder leiding van Dick Advocaat en heeft daarom voor altijd een plekje in de clubgeschiedenis. En dus stonden er duizenden kilometers van Glasgow af, een groepje supporters om Fernando Ricksen een hart onder de riem te steken. Voor een banner met “Never give up, Fernando” staan ze met bengaals vuur allemaal zijn naam te scanderen. Hartverwarmend…

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %