Keuken Kampioen Divisie

MVV moet het in vier uitduels zonder supporters doen

MVV krijgt het zwaar te verduren in de aankomende uitwedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie, nu bekend is geworden dat hun supporters de komende vier wedstrijden op vreemde bodem niet mogen bijwonen. Dit besluit volgt na de vaststelling dat de politie niet mee kan reizen naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen, waardoor de club de veiligheid van haar supporters naar eigen zeggen niet kan waarborgen.

Als gevolg hiervan en vanwege eerdere incidenten, waaronder ongeregeldheden bij de derby tegen Roda JC in november, heeft de KNVB sancties opgelegd aan MVV voor hun volgende uitduels tegen NAC Breda, FC Emmen en De Graafschap.

MVV teleurgesteld

Deze maatregelen volgen op een reeks onfortuinlijke gebeurtenissen, waarbij de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht afgelopen vrijdag zelfs definitief werd gestaakt wegens onrust op de tribunes. Laura van Leeuwen, MVV-directeur, benadrukt op de eigen website hoe teleurstellend de recente gebeurtenissen zijn: “Als de politie niet meegaat, zijn we volledig afhankelijk van onze stewards om de veiligheid te kunnen garanderen en dat kunnen we niet waarmaken. We hebben er afgelopen week samen met de harde kern alles aan gedaan om de uitreis naar Groningen mogelijk te maken.

Daarom is het extra teleurstellend wat zich vrijdag in het stadion heeft afgespeeld. Een klein deel verpest het ten koste van onze goedwillende supporters.”Wat de duels in Breda, Emmen en Doetinchem betreft mogen geen uit-supporters mee met MVV afreizen als gevolg van een strafmaatregel die de KNVB de club heeft opgelegd. Dit naar aanleiding van misdragingen van enkele meegereisde ‘supporters’ in het Roda-stadion afgelopen november.

Supporters boos wegens collectieve straf

De supporters, vertegenwoordigd door SV-1902 en Angel-Side zijn boos over de collectieve straf die is opgelegd en laten dit weten via een statement op de eigen kanalen. Dit heeft geleid tot het opzeggen van vertrouwen in de veiligheidscoördinator van de club en de oproep voor haar vervanging. Supporters vragen ook om normale begeleiding naar Groningen en compensatie van MVV voor geleden schade als de reis niet doorgaat. Daarnaast dringen zij aan op een beroep tegen de strafeis van de KNVB, waarbij de veiligheidsorganisatie ook een rol speelt.

[foto via PRO SHOTS / Shane Winsser]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %