GroundhoppingIn de actualiteit

Een middagje groundhopping in eigen land

Elk weekend trekken voetballiefhebbers massaal de grens over voor een potje voetbal in veelal Duitsland, Engeland of België. Logisch, in die landen is het voetbal vaak nog ongedwongen en dus prima groundhoppen. Echter vergeten we helaas te vaak wat voor moois het voetbal in Nederland nog heeft. Dus verveel je je aankomende zaterdag? Verken dan de amateurvelden eens!

GVVV – Koninklijke HFC

De Gelderse Voetbalvereniging Veenendaal, kortweg GVVV, speelt op Sportpark Panhuis. Het sportpark heeft de beschikking over een overkapte tribune met lelijke plasticstoeltjes. Aan de overzijde staat een gigantisch lange, godzijdank overdekte, staantribune. Die overkapping was tijdens de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC hard nodig, het was toch al water koud en de regenbui had de gevoelstemperatuur nóg kouder gemaakt. Op die overdekte staantribune kan je de tribune van aartsrivaal DOVO zien.

De wedstrijd komt traag op gang, maar breekt helemaal open na twintig minuten voetbal. De doelman van HFC krijgt rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. De thuisploeg moet ruim een uur verder met een man minder. De vrije trap na de rode kaart levert een heerlijke scrimmage op voor het doel, maar de ingevallen doelman weet de bal uiteindelijk uit zijn doel te houden. GVVV dringt aan, maar scoort niet voor rust.

Na de rust verandert het spelbeeld. GVVV blijft aandringen, maar de ploeg uit Haarlem weet steeds vaker dreigend te worden uit de counter. Naast mij staat de voetbaloma van Veenendaal. Ze leeft uitbundig mee met de blauwe uit Veenendaal. Ze kent, uit haar hoofd, alle namen van de spelers van de thuisploeg, inclusief rugnummer. GVVV speelt vandaag niet denderend. Sterker nog, het gemor vanaf de tribunes neemt toe. De ploeg lijkt er niet in te geloven vandaag te kunnen scoren. Tel daarbij op dat de ingevallen doelman een prima moet speelt en dan weet je eigenlijk al wat er gaat gebeuren.

”Voor vrijlopen heb je techniek nodig”

Die uitspraak geldt niet helemaal deze wedstrijd. Een kwartier voor tijd staat de defensie van GVVV verschrikkelijk te slapen bij een spelhervatting. Een geheel vrijstaande speler weet de bal met het nodige geluk in te koppen: 0-1. Wat een stunt! De thuisploeg wisselt nog: er komt een extra spits in. Maar het mag niet meer baten. De Koninklijke HFC mist zelfs nog een enorme kans, maar de thuisploeg weet niet meer op gelijke hoogte te komen. Diep in blessuretijd volgt er nog een opstootje waarna een speler van GVVV mag vertrekken. Een heerlijke voetbalmiddag wordt afgesloten met een sprintje naar de bus.

Heb je voor aankomend weekend nog niets op de planning staan? Kijk dan eens op de amateurvelden rond. Voor het gemak staan er hieronder een aantal wedstrijden op een rijtje. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

14.30 Sparta Nijkerk – NSC Nijkerk
Een dorpsderby waar altijd veel publiek op afkomt. Garant voor doelpunten en vuurwerk. Eerder dit seizoen werd het al 3-3! Door de tegenvallende resultaten zijn beide clubs verwikkeld in een felle degradatiestrijd.

15.00 SV Spakenburg – Quick Boys
Een voetbalklassieker. Dé twee voetbaldorpen van Nederland zijn Katwijk en Spakenburg. Wanneer deze twee dorpen tegen elkaar spelen, maakt niet uit welke clubs het zijn, trekken grote groepen toeschouwers op de wedstrijd af. Vorig jaar gingen supporters van VV Katwijk en SV Spakenburg nog met elkaar op de vuist.

15.30 VVSB – Rijnsburgse Boys
Derby in de bollenstreek op een leuke accommodatie. Promovendus Rijnsburgse Boys is bezig aan een uitstekend seizoen met een tweede plaats.

20.00 VV Heerenveen – Boso Sneek
Normaal gesproken spelen deze ploegen op de zondag, maar speciaal ter gelegenheid van deze derby wordt de wedstrijd op zaterdag avond gespeeld. Beide clubs zijn bovendien in een felle degradatiestrijd verwikkeld.

Foto’s

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  GroundhoppingIn de actualiteit

  Slovan Bratislava na chaotische jaren weer terug in Europa!

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Altona 93: voetbal een hinderlijke onderbreking

  Derby DaysIn de actualiteitIn de Boeken

  In de Boeken: Derby Days

  In de actualiteit

  Promotie/degradatie kraker in Kroatië