Nieuwe sokken, migraine en kornuitbier. De eer is gered, elf man en nieuwe blauwe voetbalkousen, de zaterdag was al geslaagd voordat de wedstrijd begonnen was! Geen gezeik of discussie over de kleur van het hulpje van de goedheiligman, maar lekker ‘foeballuh‘!

Met het negende in de Kelderklasse #6: Het verkeerde fluitsignaalHet negende

Dit seizoen volgen wij met In de Hekken het negende elftal dat uitkomt in de laagste klasse van het amateurvoetbal. Een team waarbij vooral de derde helft een belangrijk onderdeel van de zaterdag is. De achteraf veldjes worden op onmogelijke tijden bevolkt door mannen van wie hun hoop op een voetbalcarrière al jaren geleden is vervlogen. Van de kleedkamerhumor tot schoten waar zelfs de ballenvangers van schrikken. Van wereldacties tot de beste smoesjes om af te zeggen.

Nieuwe sokken

Het kan niet op voor de wedstrijd. In de kleedkamer zitten precies elf man en er is een zak met nieuwe voetbalkousen meegenomen. Het is dat we nog moeten voetballen, maar anders was de zaterdag nu al helemaal geslaagd. Elf man en nieuwe blauwe voetbalkousen! De gloednieuwe sokken worden uitgedeeld. Terwijl de Pieten-discussie hevig wordt gevoerd in de verschillende steden in Nederland spelen wij met nieuwe sokken. Niet wit of blank, donker of zwart, gewoon blauw!! Geen gezeik of discussie over de kleur van het hulpje van de goedheiligman, maar lekker ‘foeballuh‘!

Het lek is boven

Paul is vandaag naar Apeldoorn. Niet geheel toevallig op de dag van de aankomst van de goedheiligman. Zelf ontkent hij dat dat de reden van bezoek is. Het is een gemis voor het team, want vorige week scoorde hij een hattrick. Dat was de tweede overwinning van het seizoen. Het laat zich raden, maar ik was niet aanwezig omdat ik op de mountainbike in Limburg van de Vaalserberg afreed. “Het lek is boven, Pieter is er niet,” klonk het in de kleedkamer na de klinkende 4 – 1 overwinning. Die kan ik in mijn zak steken.

Migraine en Kornuit

Onze keeper krijgt migraine tijdens de wedstrijd en de keeper van de tegenpartij heeft een blik Kornuit in zijn handen tijdens de warming-up. Hij had overigens een hele krat van het pilsenerbier op kunnen drinken. Zoveel krijgt de doelman van de tegenpartij deze middag niet te doen. In de eerste helft is de stand 4 – 0 in het voordeel van onze tegenstander. “Jongens, ik zie niet zoveel op dit moment,” roept Anant in de rust. Dat idee hadden wij tijdens de wedstrijd eigenlijk al. Voor een keeper is het toch wel handig om goed zicht te hebben. Een paar pijnstillers worden ingenomen om de tweede helft in te kunnen gaan. Gelukkig is de migraine van korte duur.

Geen wissel

“Je kan beter gewoon gaan douchen,” adviseert Johan aan Sjors. De middenvelder hinkt wat rond nadat hij zich had verstapt. Omdat het negende geen wissels heeft, probeert Sjors het nog even. Enige tellen later loopt hij dan toch het veld af. Vorig seizoen ging dit toch anders. Toen hinkte Johan wat rond met een blessure. Het negende stond toen met tien man op het veld. “Ik sla je helemaal de t*ring in als je nu het veld afstapt,” waren de vriendelijke bewoordingen van Sjors. Hij kon het niet verkroppen om met negen man verder te gaan. Aan fanatisme geen gebrek. De rollen zijn nu omgedraaid en gelukkig is de 5 – 0 achterstand er nu wel naar om het veld te verlaten.

De eer is gered

Met tien man gaat het beter dan met elf. Zo lijkt het tenminste. Wellicht komt het ook omdat de tegenstander niet meer aanzet om de score heel erg uit te breiden. We komen zelfs door een doelpunt van mijn voet op 5 – 1. Fijn om ook weer eens het net te vinden na een teleurstellend optreden van de vorige keer. De eer is gered. Uiteindelijk is de 8 – 1 een juiste afspiegeling van de middag. Twee pitchers met bier staan klaar bij terugkomst in de kleedkamer. Dat is het voordeel van het vroege uitvallen van een speler die eerder gaat douchen. Volgende week gaat het negende op bezoek bij de nummer laatst. De ultieme test in een echt diepe kelder van het amateurvoetbal.

De Publiekswissel
De Publiekswissel geniet van de voetbalsfeer op de Balkan, leeft mee op de tribune bij FC Dordrecht en schreeuwt Feyenoord naar voren in de Kuip. Derbybezoeken is zijn grootste hobby. Door de jaren heen heeft hij vele grote, maar ook minder bekende derbywedstrijden in Europa bezocht. Geniet van alle randzaken om het voetbal heen en drinkt graag een biertje. Zijn avonturen zijn te lezen op zijn eigen weblog.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.