Actueel

Mei 2017: Mooie dag Rotterdamse voetbal, Football Army Dynamo Dresden

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand mei, waarin onder andere het Rotterdamse voetbal een prachtige dag had en Dynamo Dresden vol op oorlogssterkte was.

Mooie dag voor het Rotterdamse voetbal: Sparta

In mei stond de ontknoping van veel competities op het programma. Ook in de Eredivisie was dat het geval en die ontknoping leverde een prachtige dag voor het Rotterdamse voetbal op. Zo wist Sparta met 1-3 te winnen bij Go Ahead Eagles en wist zich daarmee te handhaven in de Eredivisie. En dat leverde vette foto’s uit Deventer op.

Mooie dag voor het Rotterdamse voetbal: Feyenoord

Waar Sparta zich handhaafde in de Eredivisie, kroonde Feyenoord zich tot de kampioen van de Eredivisie. Bijna twee decennia heeft het trouwe legioen erop mogen wachten en de ontlading was gigantisch. “Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden”, en de mannen van ProShots hebben goed werk geleverd om al die emotie en ontlading op de gevoelige plaat vast te leggen. Kijk en geniet hoe Feyenoord kampioen werd!

Noot: Hou er rekening mee dat deze foto’s door fotografen van een fotobureau gemaakt zijn en wij toestemming hebben om ze te publiceren. Om gezeik voor jou te voorkomen, waarschuwen we je om deze foto’s niet te kopiëren en ergens anders te publiceren, omdat je dan inbreuk maakt op het auteursrecht.

Football Army Dynamo Dresden

Ongebruikelijke taferelen in Duitsland, tijdens het duel in de 2. Bundesliga tussen Karlsruher SC en Dynamo Dresden. Supporters van de bezoekende ploeg bezochten de awayday massaal in legerkledij. En dat deden ze niet zomaar. De Dresden-aanhang wilde namelijk een statement maken aan het adres van de Duitse voetbalbond DFB.

Zij bestraften de Karlsruher-fans voor een eerdere tifo-actie bij VFB Stuttgart, waardoor slechts vierduizend supporters van de club het thuisduel met Dresden mochten bezoeken. En dus toonden de gasten zich loyaal aan de tegenstander door in army-outfits te komen opdraven met als strijdkreet ‘bestrijd de DFB’.

Addio Francesco Totti

Afgelopen mei nam Francesco Totti afscheid van zijn AS Roma. Je hele carrière slechts voor één club spelen is uniek en daarom brachten wij toentertijd een ode aan de ultieme clubkrijger: Francesco Totti! ‘Il Bimbo de Oro‘ speelde vanaf 1992 in het eerste van Roma en wist in al die jaren de lokroep van de Real Madridjes van deze wereld te weerstaan. Francesco: nogmaals een diepe buiging namens ons allen!

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %