EredivisieVoetbalsupporters

Lokale driehoek Tilburg gebruikt Corona QR-code om supporter te pesten

Op 18 september staat de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen op het programma. Normaal gesproken de bezoekers een autocombi met omwisselen bij het uitvak. Dat was ditmaal ook weer het plan, maar werden de bezoekende supporters uit het hoge Noorden verplicht om onderweg de QR-code te scannen. Hiermee wordt de supporters dus de facto een vervoersbeperkende maatregel opgelegd onder het mom van een coronacheck, iets wat ook prima bij het stadion kan. De supportersvereniging van FC Groningen komt daarom met het volgende statement:

28 februari 2020 was voor ruim 200 Groningers de laatste uitwedstrijd in wat later bleek 1,5 jaar tijd. Groningen speelde die dag in Tilburg tegen Willem II.

Een dag voor die wedstrijd werd bekend dat de eerste Covid-besmettingen waren geconstateerd in de omgeving Tilburg. Toen werd er nog wat om gelachen, maar inmiddels weten we wat voor periode het is (geweest) en hoe we met zijn allen hebben gesnakt naar zo’n heerlijk sfeertje zoals onlangs in het uitvak bij Cambuur en PSV of in eigen stadion tegen Utrecht.

Het seizoen is weer begonnen. Dit betekent voor ons, als wedstrijdcommissie van de SV, ook dat de overleggen m.b.t. de wedstrijden weer zijn gestart. Waar we voor de Covid-periode nog gematigd positief waren over de versoepeling van de vervoersregelingen, lijkt het er nu op dat we drie stappen terug hebben gedaan.

Zaterdag 18 september staat wederom de wedstrijd Willem II – FC Groningen op het programma. De laatste ontmoetingen kregen we altijd een autocombi met omwisselen bij het uitvak opgelegd en er is ons inziens ook geen enkele aanleiding om hier dit jaar van af te wijken. Tot onze verbazing denkt de politie Tilburg hier anders over. Waar we in Leeuwarden en Eindhoven nog konden omwisselen en tegelijkertijd onze QR-code konden scannen bij het uitvak, kan dat nu niet. In eerste instantie was het omwisselen bij het uitvak geen probleem. Maar dan moest er ergens onderweg nog wel een check op de QR-code plaats vinden bij supporters die met de auto naar Tilburg gaan. Want de politie Tilburg wil geen mensen zonder deze code in Tilburg hebben. Los van het feit dat geen enkele supporter 5 uur op en neer rijdt, terwijl hij weet dat hij het stadion niet in komt, is dit een volstrekt verkeerd, oneigenlijk en onacceptabel gebruik van de QR-code. Deze is namelijk bedoeld als gezondheidsmaatregel en niet als veiligheidsmaatregel. Wat de lokale driehoek in Tilburg er nu van maakt. Een oneigenlijk gebruik waar wij fel op tegen zijn. De directie van FC Groningen heeft contact gehad met de directie van Willem II en de KNVB, maar dit leidde niet tot aanpassing van de opgelegde voorwaarden. De politie Tilburg heeft helaas een woordenboek zonder de woorden gastvrijheid of logisch nadenken.

Als tussenoplossing is nu gekozen dat ook het omwisselen maar ergens onderweg moet gebeuren. Wij zijn het ook hier niet mee eens, omdat je toegeeft aan de belachelijke opstelling van de politie Tilburg. We wilden in eerste instantie dan ook oproepen tot een boycot van deze wedstrijd, er zit een grens aan het opleggen van maatregelen wat ons betreft. Echter, daarmee zouden wij vooral onze ploeg te kort doen door ze niet te steunen in Tilburg.

Daarom draaien wij het om. Wij laten ons niet tegenhouden! De Supportersvereniging roept dan ook op om massaal naar Tilburg af te reizen om de FC naar een overwinning te schreeuwen!  

En als teken van gastvrijheid zullen wij voor de politie Tilburg een paar Knols koeken meenemen. Zodat ze na de wedstrijd wat woorden kunnen toevoegen aan hun woordenboek.

Forza Groningen!

De commissie wedstrijdzaken SV FC Groningen

Hier kunnen wij ons als In De Hekken alleen maar volledig bij aansluiten. Van politiek blijven we altijd zo ver als mogelijk weg en met het coronabeleid bemoeien we ons dan ook totaal niet. Maar één ding staat buiten kijf. De QR-code mag absoluut niet een reden worden om supporters nog verder te beperken en in een combi te forceren. Vrijheid voor supporters!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %