Vandaag staat de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op het programma en wij gaan deze meebeleven door de ogen van twee fanatieke supporters van beide clubs. Vanaf het moment dat het eerste biertje opengaat tot de hopelijke climax in de vorm van een beker zullen Mark (Feyenoord) en Jorg (FC Utrecht) ons mee gaan nemen in hun onderlinge strijd op deze dag. Wij zullen deze strijd gedurende deze dag vast gaan leggen in dit blog.

11:00 – Jorg

Lieve Mark,

Eindelijk, de dag is gekomen. De dag dat Utrecht de beker gaat ophalen in Rotterdam. Jij ligt waarschijnlijk nog lekker te slapen, zodat je niet de waarheid onder ogen hoeft te zien.

Ik ben daarentegen al onderweg naar de Kuip. Samen met nog 249 supporters zitten we op een boot, die ons over vier uur bij de Kuip zal afleveren.

FC Utrecht boot bekerfinale

boot fcu

Hoe ga jij deze dag beleven? Eerst indrinken, zodat de nederlaag minder hard aankomt? Lijkt mij een goed plan voor je. Toch jammer, je lijkt best een aardige vent, hoe kun je dan voor zo’n club zijn?

Het belangrijkste wordt vandaag een mooi feest. Wij hebben een aantal sfeeracties voorbereid, waarbij ook onze KBTR weer langskomt. Ollie zal zich inmiddels wel teruggetrokken hebben in z’n hok, de schande zal wel te groot worden voor zelfs zijn dikke huid.

Nog iets meer dan zeven uur te gaan tot de bekerfinale, nog negen uur voordat Utrecht de beker meeneemt. Ik wens je een fijne dag, hoop dat je vanavond niet te hard ligt te huilen in je kussen.

Sportieve groeten,

Jorg

11:15 – Mark

Beste Jorg,

Wat leuk dat jullie met de boot komen. Ik snap dat wel. Je moet vroeg weg, want die dingen gaan niet zo hard, en heb je dus meer tijd om van de dag te genieten. Die voorpret heb je wel nodig, want na de wedstrijd is de pret voorbij voor je.

Hier gaan we lekker los. Indrinken en feesten. En morgen staat de Coolsingel vol.

Feyenoord 1

Die stotterende kabouter van jullie werkt aardig op de lachspieren. We hebben een telefoontje naar Blijdorp gepleegd en ik geloof dat Bokito vandaag een uitje naar De Kuip heeft. Daar wordt hij op een speciaal kabouterdieet gezet.

Geniet er nog maar even van. Dan heb je nog wat aan je dag.

Groet,
Mark

12:45 – Jorg

Lieve Mark,

Ja, die files op de Coolsingel zijn lastig. Gelukkig is half Rotterdam morgenochtend nog aan het herstellen van de nacht der tranen, dus waarschijnlijk kun je gewoon doorrijden naar je werk.

Denk je echt dat wij bang worden van een mislukte aap? Als je nog met die olifant kwam, dan hadden jullie tenminste nog één zwaargewicht aan Rotterdamse kant.

Worst Utrecht

Wij gaan ondertussen hard vooruit. Via Nieuwegein onderweg naar de havenstad. De tap is net open gegaan en de echte Utrechtse Vockingworst wordt uitgedeeld. Jammer dat het weer niet beter is, maar wij zien graag een storm boven Rotterdam hangen.

Nog 5,5 uur voor het begin. Ik word langzaam toch wel wat zenuwachtig. Maar dan denk ik aan het niveau van Feyenoord en kom ik weer tot rust. Wij nemen die bekertttt met ons mee!

Veel plezier nog, nu je nog blij kunt zijn.

Al iets minder sportieve groeten,

Jorg

12:55 – Mark

Beste Jorg,

Jullie varen net zo als jullie ballen. Traag en hopeloos. Gelukkig hebben jullie er wel lol in.  Anders zou het helemaal zielig zijn. Ik krijg nu al een beetje medelijden met jullie.

mark en detroit

Jullie houden wel van worsten hè? Ik zal er maar niks over zeggen.
Wij hebben echte mannen voer: De Kapsalon.

Jullie zitten nog in het zonnetje. Hier in Rotterdam regent het. Maar, dat feestje zal niet bederven door wat druppeltjes. Wij zijn niet van suiker.

Zoals je in mijn vorige berichtje hebt kunnen zien, aan sportieve groeten doe ik niet. Net als aan dat “lieve”. Ik ben niet lief en zeker niet sportief. Dat sprookjes niet bestaan zullen jullie snel achterkomen.

Gaan jullie ook weer met de boot naar huis? Dat zal pompen worden om al die tranen overboord te krijgen.

Groet,
Mark

13:30 – Jorg

Lieve Mark,

Zo zijn wij Utrechters, wij zijn aardig. Schijnbaar hebben jullie dat nooit meegekregen, zo krijg je ook zo’n testosteronaap, natuurlijk.

Vertel, wat kun je nog meer doen met worst dan eten? Jij bent de kenner van hand in hand kameraden, leg het maar uit. Wij eten ze gewoon op, de eerste drie van twaalf meter worst is al weg.

Nee, we gaan met de bus terug, we willen namelijk niet het spontane volksfeest missen daar zeker zal losbarsten in het hart van het land.

We gaan wél feest vieren. Ik moet zeggen dat de sfeer met het fust beter wordt op deze boot. Mooi ook om te zien dat we in elk dorp uitgezwaaid worden. Ook de begeleiding van de politie is aanwezig, eerste keer dat ik het op een boot meemaak.

Net kwam één van de andere twee boten langs, die gaat iets sneller. Leuk om dit eens mee te maken. Ben jij ondertussen al overweg naar het stadion? Wij varen net Schoonhoven voorbij, op de helft dus.

Met sportieve… Ach, laat ook maar. Die krijg je vanavond wel met een grote grijns op mijn gezicht.

Jorg

14:45 – Mark

Beste Jorg,

De Kuip. De Voetbaltempel van de lage landen. De blauwdruk van vele voetbalstadions in de wereld is voor jou in zicht.

De Kuip

Foto van Jorg, die samen met zijn medesupporters de boot niet af mag….


Hoe voelt dat nu, zo een echt stadion in het echt te zien? Het is zelfs mooi alsje er in verliest. Dat is weer een troost voor je.

Het schijnt dat je nog een rondje door het mooie Rotterdam gaat varen? Ik zal je vertellen, we vinden dag mooi. We zullen jullie tochtje met open armen ontvangen. En ervan genieten.

Tip voor de stuurman, niet te dicht langs de kanten varen. Voor jullie eigen veiligheid.

Groet,
Mark

17:00 – Jorg (met lichte vertraging dankzij Wout Poels 🙂 )

Lieve Mark,

We zijn er hoor, in die oude bak die jij stadion noemt. Inderdaad, we kregen een extra rondje van de zaak, er was nog niet genoeg politie. Dat krijg je met die kakkerlakkenplagen, tijd dat ze daar echt eens iets aan gaan doen. Vernederen in de bekerfinale lijkt mij een goed begin.

Goed plan om wat flats voor de Kuip te bouwen! Hoef je die roestbak tenminste niet te zien als je langs al die schitterde vergane glorie van industrie vaart.

IMG-20160424-WA0036

Verbazingwekkend weinig politie op de been, trouwens. We liepen tussen de Rotterdammers van de boot naar het stadion, tussen de Feyenoorders door. Prima sfeertje hier! Nu in de fanzone. Noem het gewoon verzamelplek of zoiets, maar goed. Nog anderhalf uur tot de grootste deceptie van jouw leven. Ben je al gespannen of je publiekelijk gaat huilen? Of heb je na al die jaren supporter van die club te zijn geweest geen schaamte meer?

Ik wens je succes met het vinden van je plekje, zo ben ik dan ook wel weer.

Sportieve iets ofzo,

Jorg

Hieronder alle foto’s van beide heren op een rijtje

Op het moment dat we ons liveblog aanvullen dan laten we dit uiteraard weten via Twitter en Facebook!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.