Actueel

Lieve schat

We weten dat we altijd overal tegen in gaan, en dat we normaal gesproken tegen alles en iedereen proberen aan te schoppen. En reken maar dat we in je nek hijgen als je onze clubs en onze tribunes probeert te vercommercialiseren.

Maar, ondanks dat wij mannen altijd een grote bek hebben en we een reputatie van stoer doen en ongevoelig zijn proberen hoog te houden, hebben we allemaal naast onze grote voetballiefde een zwak voor vrouwen. Een lieve vriendin waar je doordeweeks gezellig mee kunt zijn, lekker knus een filmpje kijken op de bank. Behalve op zaterdagavond of op zondag. Het weekend betekent tijd voor je vrienden, en bovenal tijd voor Koning Voetbal. Op die dagen geen Ikea bezoek of uitje naar de bioscoop. En ja, een verjaardagsuitnodiging op zondag accepteren betekent dat je alleen moet gaan, lieve schat. Grote kans dat wij ergens in de hekken hangen in Emmen, Volendam, Waalwijk of Almelo. Grote kans ook dat wij, voordat we die hekken in gaan, vanaf tien uur ’s ochtends ergens in de kroeg bardames hebben lastig gevallen en bovenal, heel veel bier hebben gedronken want dat hoort nu eenmaal zo.

We weten dat het vervelend is als die wekker op zondagochtend om kwart voor acht afgaat. Maar ja, de trein naar Groningen vertrekt om  8.35u vanaf Rotterdam Centraal, spoor 15. En onderweg moet je ook nog een verdwaalde maat tussen de Barneveldse kippen oppikken. Dat vroege opstaan hoort er nu eenmaal bij, een gedegen wedstrijd voorbereiding is noodzakelijk en daarbij komt een behoorlijke PMDS (Pre-Match Drinking Session) kijken, of het nu pas 9 uur ’s ochtends is of niet.

We weten dat jullie het niet kunnen begrijpen en het al helemaal niet leuk vinden, die liefde voor het voetbal, en die gekkigheid met je vrienden op zo’n dag. Hoe vaak heb je niet gevraagd “Kun je niet gewoon thuis blijven vandaag, ieder normaal persoon gaat iets leuks doen met zijn vriendin.” En toch, toch zetten we iedere zaterdagavond die wekker weer. Sorry schat!

En daarom accepteren wij voor één keer die commerciële rommel die Valentijnsdag heet. Vandaag zullen we ons gedragen, vandaag doen we iets voor jou. Voor de dames een filmpje van twee jaar geleden. De meesten zullen hem al kennen, maar wij van In de Hekken geven dit als cadeau aan onze vriendinnen. We houden heus wel van jullie. (Je hebt alleen geluk dat het niet op een zondag valt dit jaar)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %