Voetbal in Polen

Kleinere Poolse clubs laten van zich horen in Europa

Nadat Legia Warschau een dramatisch seizoen draaide, Slask Wroclaw tegen degradatie streed en Wisla Krakau zelfs daadwerkelijk degradeerde is het de kans voor de kleinere clubs om zichzelf dit jaar te laten zien in Europa. Zo kwam Pogon Szczecin met een schitterende pyro, terwijl Rakow Czestochowa het deed met een interessant tekstdoek met Nederlands tintje. Lechia Gdansk liet zich van haar beste kant zien met een goed gevuld uitvak in Wenen.

Pogon Szczecin:

Bij de Ultras van Pogon Szczecin (bevriend met de Noordzijde en FIIIR van Feyenoord) kwamen ze met een schitterende pyro-actie. “Face our rage” is er onder op het tekstdoek te lezen. Verder kwamen de Polen ook nog met een bijzonder tekstdoek richting tegenstander Brondby. “Brondby Childfuckers” hangt er tijdens de wedstrijd voor het vak van Pogon. Een verwijzing naar Kevin Werner, een van de voormalig leiders van de Brondby hooligans, die recentelijk is veroordeeld voor het honderden malen misbruiken van 14 jongetjes.

Rakow Czestochowa:

Bij Rakow hadden ze hun huiswerk ook gedaan vooraf en zij kwamen met een tekstdoek richting een van de spelers van Astana. Niemand minder dan Rai Vloet, tegenwoordig in Kazachstan spelend, werd verwelkomd met een tekstdoek in zijn eigen taal. “Vloet vieze kindermoordenaar” hing er voor de tribune voor Rakow. Een verwijzing naar het dodelijke ongeluk dat de spits eerder dit jaar veroorzaakte.

Lechia Gdansk:

Lechia Gdansk liet zichzelf niet zien met een tekstdoek of pyro, maar gewoon puur door zijn aanwezigheid. De Polen waren met honderden supporters afgereisd naar Wenen voor de clash tegen Rapid Wien. Geen verkeerde tegenstander op supportersgebied, maar toch lieten de Polen de gehele wedstrijd lang van zich horen en kwamen ze er meermaals vocaal overheen.

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %