In de geschiedenisboekenIn de videotheek

Kijktip: Noord Korea op het WK 1966

Noord Korea tijdens het WK 1966
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Het WK 1966 had een grote verrassing: Noord Korea. De communistische staat had zich voor het WK in Engeland gekwalificeerd en de spelers hadden een voorbereiding van maar liefst 18 maanden op dit WK. Het team streek voor drie poulewedstrijden neer in Middlesbrough, waar het de harten van de lokale bevolking won. Het team versloeg in de laatste poulewedstrijd zelfs Italië, waardoor het naar de kwartfinale mocht. Op Goodison Park van Everton speelden de Noord Koreanen, voor 3.000 meegereisde mensen uit Middlesbrough, Portugal in de eerste 30 minuten van de mat en kwam op een 0-3 voorsprong. Het Portugal van Eusebio wist uiteindelijk met 5-3 te winnen. De Noord Koreanen keerden naar huis, en van de spelers werd nooit meer iets vernomen. Totdat de BBC in 2002 een documentaire maakte, waarin het met de nog steeds levende oud-spelers sprak. Een prachtige documentaire, en zeker de moeite waard om te kijken!

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de videotheekShall we sing a song for you

  Virgil van Dijk song: Liverpool op stelten

  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  Het Heizeldrama, wanneer voetbal vergeten wordt

  ColumnsIn de actualiteit

  Column: Stapelverliefd op dit Liverpool