Columns

Joss on Tour: De Treffers

De KNVB beker, normaal gesproken een toernooi waarbij de groten net iets te eenvoudig loten, de kleinsten er in de eerste ronde uit vliegen en de supporters weer massaal thuis blijven. Een toernooi dat in het leven lijkt geroepen om geld uit de zakken van supporters en sponsoren te kloppen, niet meer en niet minder. Zo niet dit jaar!

Veel amateurclubs deden het in de eerste ronden al aardig, maar ook bij de laatste 32 zaten verrassend veel “kleine” clubs. Wij hadden als De Graafschap supporters het geluk af te mogen reizen naar Groesbeek voor een ontmoeting met De Treffers. Leuk om weer eens met zijn allen op pad te gaan. Ken je dat gevoel van ouderwets stressen na het werk, het gevoel van spanning of je het op tijd gaat redden en dan op het laatste moment nog iemand een lift aanbieden en met paspoort op zak richting uitwedstrijd kan vertrekken? Het Europacup sfeertje zat er voor zover wij daar überhaupt weet van hebben aardig in. Het mooiste aan deze uitwedstrijd vond ik toch wel weer de idioterie van de verplichte autocombi! We gaan naar De Treffers en het omwisselbiljet kon worden omgeruild op de parkeerplaats van Sportpark Zuid in Groesbeek… Waarom dan een combi?

Maar goed we reden inmiddels in de buurt van Kleve, de anekdotes in de auto maken de rit nog korter dan deze al was en zo draaiden we een half uur voor aanvang van deze bekerwedstrijd Groesbeek in. Ken je dat gevoel dat je denkt dat het toch niet zo moeilijk kan zijn hier een sportveld te vinden? Na een rondje om het dorp toch nog in een file terecht gekomen van mensen die uit onze regio leken te komen en allemaal moesten omwisselen op dezelfde parkeerplaats van de fraaie amateurclub.

Eenmaal binnen bleek dat er toch dik 350 man naar Groesbeek waren afgereisd wat voor een super sfeer zorgde. Men was dit hier duidelijk niet gewend, hoewel een aantal jongens toch hun best deden, waarvoor hulde! De wedstrijd was niet voor herhaling vatbaar, eerst achter komen, toch winnen, prima, ronde verder. De tribune, de koffie en de gehaktballen, daarentegen smaakten naar meer. Deze deden me denken aan lang vervlogen tijden, uitwedstrijden in Roosendaal, Velsen of zelfs Nieuw Monnikenhuize. Waar is die tijd gebleven? De tijd van kaartjes kopen bij een uitvak, gehaktballen van tante Lien en bier bij tankstations? Wanneer kan ik weer op de bonnefooi in de trein naar een wedstrijd gaan vraag ik me op dit soort momenten weer af? Ik ben bang dat we dit soort reisje niet meer vaak mee zullen maken.

De loting werd nadat Go Ahead Eagles Feyenoord versloeg ook bekend: Heracles Almelo uit, nu al stof genoeg om een stuk over te schrijven. Een stuk over gras, of het gebrek daaraan of over de historie van belachelijke en onnodige verplichte buscombi reizen naar Almelo, we zijn benieuwd. Laten we in ieder geval hopen op een mooie wedstrijd waarin de twee fanatieke supportersgroepen er een echte bekerkraker van maken!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %