Actueel

In de hekken? Stadionverbod!

Waarschuwingen omdat supporters te laat waren om een kaartje om te wisselen en stadionverboden omdat men het nodig vindt om in hekken te klimmen, het kan allemaal bij De Graafschap. Onderstaand bericht is afkomstig van de website van de Brigata Tifosi, u weet wel, dat zijn die jongens die heel veel tijd en liefde steken in de club waarvan ze zoveel houden.

Commisie stadionverboden goed op dreef

De Commisie stadionverboden van de Graafschap is de laatste weken goed op dreef. Twee weken geleden ontvingen 15 BT’ers een officiele waarschuwing omdat ze voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Heerenveen te laat bij het omwisselpunt waren. Wanneer zij deze regel nogmaals overtreden volgt er een stadionverbod van 12 maanden.

Afgelopen weekend was het weer raak. Ditmaal kregen een aantal supporters (waaronder een aantal BT’ers) een voorlopig stadionverbod naar aanleiding van hun ‘misdragingen’ bij de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Bijna twee maanden na de wedstrijd in Almelo kwamen deze voorlopige verboden als een ware verassing. De redenen van een aantal stadionverboden zijn absurd te noemen. Zo zijn er onder andere verboden uitgedeeld voor het ‘klimmen in hekken of andere bouwwerken’ en voor ‘provocatie’.

De Brigata Tifosi is van mening dat het opleggen van deze voorlopige stadionverboden een verkeerde stap is van De Graafschap. Vele hekwerken in de Nederlandse stadions zijn in de emotie van het spel beklommen. Waarom de Graafschap in dit specifieke geval wel besloten heeft om over te gaan tot het opleggen van voorlopige stadionverboden is een volkomen raadsel. De Brigata Tifosi is dan ook zeer benieuwd naar de daadwerkelijke motivatie van de Commissie stadionverboden van de Graafschap.

De desbetreffende supporters zijn tegen PSV niet welkom, alvorens de commissie op maandag 21 november uitspraak gaat doen. Momenteel beraadt de Brigata Tifosi zich op een passende actie.

Welkom in de voetballerij, de plek waar je als dank voor al je onvoorwaardelijke liefde een mes in je rug krijgt van je eigen club. Klootzakken zijn het. Allemaal.

(Dank voor de tip Martijn)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %