Amateurvoetbal

HVV Hengelo: Twentse parel

Op amper vijf minuten fietsen van de Grolsch Veste vind je nog een prachtig stukje voetbalcultuur. De houten tribune van HVV Hengelo. De club speelt hier al sinds 1924 haar wedstrijden! 

HVV Hengelo

Op 22 december 1908 zitten Voetbalclub Twenthe en de Hengelose Voetbal Club bij elkaar. Er wordt een fusie besproken tussen beide clubs. De Hengelose Voetbal Vereniging wordt geboren en zal gaan spelen in het blauw-wit. Vanaf 1924 speelt de club op Sportpark de Waarbeek, waar in 1932 de fantastische houten tribune is neergezet.

In het seizoen 1954/1955 treedt het Betaald Voetbal in en de club wil hieraan graag mee gaan doen. Echter wordt de club hiervoor afgewezen. Een jaar later wordt de club algeheel amateurkampioen, als eerste van Nederland na het invoeren van het Betaald Voetbal.

Houten tribune

Er volgen drie decennia waarin HVV Hengelo altijd bovenin het amateurvoetbal meespeelt. Op hoogtepunten stonden er duizenden mensen langs de lijnen op Sportpark de Waarbeek. In 1990 begint een donkere tijd die eigenlijk tot vandaag de dag duurt. Na een aantal degradaties speelt de club in 2002 ‘opeens’ in de zesde klasse. Vandaag de dag, ruim 20 jaar na dat ‘dieptepunt’, speelt HVV nog altijd op het laagste niveau van Nederland. Maar wél op een geweldig sportpark met prachtige tribune.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %