Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Against Modern Football

Hoppgate

Afgelopen zaterdag stond een van de meest beladen duels van Duitsland op het programma: Borussia Dortmund op bezoek bij VFB Hoffenheim. Wat leek af te stevenen op een normaal duel, zal voortaan door het leven gaan als Hoppgate.

De kampioen van afgelopen jaargang was op visite bij Hoffenheim, het speeltje van voorzitter Dietmarr Hopp. Eenmaal aangekomen bij het Hoffenheim-stadion werden de zwart-gele Borussia-supporters getrakteerd op vervelende, onverklaarbare herrie. Af en toe hoorden ze het en dan was het weer minuten stil. Maar zodra het uitvak liederen zong in de richting van de Hoffenheimse bestuurder, kwam het vervelende geluid terug. Wat bleek: een medewerker van de thuisclub zat onder het uitvak met een apparaat om het gezang van het uitvak te overstemmen met harde en hoge tonen.


In deze clip is vanuit een thuisvak goed te horen wat de zwart-gelen te horen kregen.

De zaak is niet onberoerd gebleven in de Duitse media en men spreekt van de Akustik-Affäre. Hoffenheim distantieerde zich in eerste instantie van de bizarre vorm van censuur die het uitvak kreeg opgelegd. Maar zij moest al snel toegeven dat degene die de sfeer voor de supporters verpestte, toch echt een medewerker was van de club. De Duitse voetbalbond heeft een onderzoek ingesteld en Hoffenheim en hun voorzitter, staan er slecht op. Achteraf is gebleken dat ook de supporters van Mainz, Keulen en Frankfurt door de treitermachine monddood werden gemaakt.

 Meer info over Hoppgate is te vinden op schwatzgelb.de

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Special

  Dietmar Hopp hoerenzoon: de hypocrisie van het Duitse voetbal

  In de actualiteit

  Het Poolse sprookje van Termalica

  Against Modern Football

  En we kijken allen toe...

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 34)