In de actualiteit

Tradition kann man nicht kaufen

TSG 1899 Hoffenheim – het klinkt als een club met een roemrijke historie, maar niets is minder waar. De steenrijke zakenman Dietmar Hopp toverde met zijn vele miljoenen de boerendorpsvereniging in een paar jaar om tot een poenerige profclub. Ergens op een weiland nabij de Autobahn, op 7 kilometer afstand van het gehucht, liet de megalomane zakenman een steriele blikken doos bouwen waar het hele dorp tien keer in kan. Maar daar hield zijn idee op. Op een paar boerenkinkels achter de goal na heeft niemand een band met de gefabriceerde voetbalclub. Er komt enkel bioscooppubliek op de thuiswedstrijden af en van sfeer is allerminst sprake. Herr Hoppenheim denkt echter zijn publiek wel te kunnen opvoeden tot ‘richtige Schlachtenbummler’.  Dat gaat dus NEVER NOOIT NIET lukken! Over tien jaar staat de idyllische Wirsol Rhein-Neckar Arena er verpauperd bij, en speelt TSG 1899 Hoffenheim gewoon weer midden in het dorp op zijn eigen knollenveld. Eind goed al goed!

Hoffenheim-3

Hoffenheim-1

1

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Tom Bodde
Over de schrijver

Tom is een voetbalromanticus pur sang. De auteur van Confetti, Bier en Staanplaatsen en De Voetbalhel hopt al 20 jaar van stadion naar stadion. Tom is wars van commercie, anonieme arena's, volgevreten vedettes en geregisseerde sfeer, en bezoekt het liefst obscure clubs in Oost-Europa. Zijn nieuwe boek Van Letland tot de Langeleegte, met daarin 26 nieuwe groundhop-avonturen, is nu te bestellen in de webshop.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Het Poolse sprookje van Termalica

  Against Modern Football

  En we kijken allen toe...

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 34)

  In de fotoreportages

  Bitte nicht wildpinkeln!