In de actualiteit

Hongaarse bekerfinale met supporters

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Bijzonder nieuws tijdens de coronacrisis. In Hongarije werd afgelopen week de bekerfinale gespeeld. Niet achter gesloten deuren, maar met publiek. En dat leverde best wat discussie op!

Groot stadion

Het nieuwe nationale stadion van Hongarije, de Puskás Aréna, biedt plaats aan meer dan 60.000 supporters. Daar wisten ze wel raad mee in Hongarije. Supporters van Honvéd en Mezõkövesd hoefden dus niet bang te zijn om net als Feyenoord en Utrecht hun bereikte bekerfinale in het water te zien vallen.

Supporters van Mezőkövesd (via ultras-tifo).

Tussen de supporters moeten er stoelen worden vrijgehouden en de derde ring blijft dicht. Het gemiddelde aantal toeschouwers bij thuiswedstrijden van beide finalisten ligt rond de tweeduizend, dus dit zou prima te doen zijn.

Succes Honvéd

Honvéd, dat al veertien keer kampioen is geworden, heeft na drie jaar weer een prijs erbij: de Hongaarse beker. De club kreeg zo’n 500 tickets voor de finale in eigen stad. De sfeer zat er goed in:

Kritiek

De Hongaarse bekerfinale is in deze tijd een lichtpuntje in het voetbal, maar er was ook kritiek. Op verschillende foto’s is te zien dat feestvierende supporters van Honvéd zich niet aan de genoemde afstand houden.

Foto’s

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Olav
Over de schrijver

Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!
Ook leuk om te lezen...
Vergane Glorie

Vergane Glorie: BKV Előre, opgericht door Hongaarse tramwerkers

In de actualiteit

Veel KKD clubs zijn nooit live op FOX

Ultras/fanatieke supporters

Hongaars voetbal met publiek

Ultras/fanatieke supporters

25 jaar Green Monsters Ferencváros