Voetbal in Hongarije

Hongaarse bekerfinale met supporters

Bijzonder nieuws tijdens de coronacrisis. In Hongarije werd afgelopen week de bekerfinale gespeeld. Niet achter gesloten deuren, maar met publiek. En dat leverde best wat discussie op!

Groot stadion

Het nieuwe nationale stadion van Hongarije, de Puskás Aréna, biedt plaats aan meer dan 60.000 supporters. Daar wisten ze wel raad mee in Hongarije. Supporters van Honvéd en Mezõkövesd hoefden dus niet bang te zijn om net als Feyenoord en Utrecht hun bereikte bekerfinale in het water te zien vallen.

Supporters van Mezőkövesd (via ultras-tifo).

Tussen de supporters moeten er stoelen worden vrijgehouden en de derde ring blijft dicht. Het gemiddelde aantal toeschouwers bij thuiswedstrijden van beide finalisten ligt rond de tweeduizend, dus dit zou prima te doen zijn.

Succes Honvéd

Honvéd, dat al veertien keer kampioen is geworden, heeft na drie jaar weer een prijs erbij: de Hongaarse beker. De club kreeg zo’n 500 tickets voor de finale in eigen stad. De sfeer zat er goed in:

Kritiek

De Hongaarse bekerfinale is in deze tijd een lichtpuntje in het voetbal, maar er was ook kritiek. Op verschillende foto’s is te zien dat feestvierende supporters van Honvéd zich niet aan de genoemde afstand houden.

Foto’s

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %