ActueelInterviewsKeuken Kampioen Divisie

Het seizoen van: SC Cambuur Leeuwarden

Het (betaald) voetbalseizoen zit er weer op in Nederland. Tijd om terug te blikken met een aantal gruwelijk lekkere foto’s en video’s. Vandaag aandacht voor SC Cambuur Leeuwarden. Het verslag en de foto’s komen van Cambuur Inside. 

Onze eerste wedstrijd van het seizoen, meteen een mooie awayday in Nijmegen. In de laatste seconde pakten we toch nog een punt. De lange reis terug is dan toch een stuk aangenamer. We hadden een goede eerste periode met 13 punten uit 5 wedstrijden, stonden zelfs een weekje bovenaan! Je merkte ook dat de supporters er veel vertrouwen in hadden! In ons prachtige stadion zaten zo’n zeven- á achtduizend supporters. De sfeer was weer ouderwets goed.

Dit jaar was er ook treurig nieuws. Op 38-jarige leeftijd overleed trouwe supporter Kor Spinder. Een hartaanval werd hem fataal. Een schok voor de club en voor supporters. Met dank aan de club en de lokale driehoek hebben we een prachtig eerbetoon gehouden. Met fakkels en een spandoek herdachten wij onze kameraad. We missen je nog altijd KOR💛💙

Ook dit seizoen had weer een paar onvergetelijke awaydays. De meest vette awayday was Volendam uit. Supporters mochten namelijk een biertje en visje doen op De Dijk in Volendam. Ook was een café speciaal voor de Cambuur supporters waar iedereen bij elkaar kwam om vervolgens met elkaar een biertje te doen en richting het stadion te lopen. Ik wil hierbij ook beide supporters coördinatoren bedanken! Want zo kan het namelijk dus ook!

We gingen de play offs in met een thuis wedstrijd. Tegen Almere City was de sfeer weer net zoals in het begin van het seizoen; FANTASTISCH! Kern van Cambuur & Cambuur Culture hadden weer een fantastische opkomst geregeld met vuurwerk en een spandoek. Het was een mooie wedstrijd met een niet zo gunstige uitslag: 2-2. De uitwedstrijd was misschien nog wel mooier dan de heenwedstrijd. Met meer dan 300 man zongen wij 90 minuten voluit. Uiteindelijk gingen we met een overwinning ervan door. Dit betekende de halve finale van de Play-Offs. Zou het dan toch?

In de volgende ronde wachtte De Graafschap. Vorig seizoen promoveerde zij na een fabuleuze tocht door de nacompetitie. Met prachtige sfeeracties zorgden zij toen voor veel spektakel. We begonnen met een thuiswedstrijd. En de sfeer was weer echt fantastisch! Mooi spandoek en geelblauwe slingers. Meer dan negenduizend supporters waren aanwezig. Het was een hele mooie wedstrijd om te zien het ging gelijk op. Helaas gooide toen de scheidsrechter roet in het eten door een rode kaart te geven en een ongelukkige penalty.  De Cambuur supporters pikten dat niet en de wedstrijd werd 5 minuten gestaakt. Na die onderbreking gebeurde toch iets moois. Onze doelman stopte de strafschop en het stadion werd gek van euforie. Met een man minder werd de gelijke stand over de streep getrokken. Helaas ging het in de uitwedstrijd mis en verloren we 2-0.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor een seizoen met ups en downs. Ik hoop dat iedereen volgend seizoen er gewoon weer 100% voor gaat. Ook wil ik even In De Hekken bedanken voor deze kans om een verslag te maken Tot volgend seizoen

WANT WIJ ZIJN CAMBUUR CAMBUUR LEEUWARDEN 💛💙

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %