ActueelEredivisieInterviews

Het seizoen van: PSV

Het seizoen van PSV dit seizoen was er een met twee gezichten. De Eindhovenaren behaalden in de eerste seizoenshelft  zestien overwinningen uit zeventien wedstrijden en verweerden zich kranig in de Champions League. Alleen in de KNVB Beker werd overduidelijk niet gepresteerd, met een verlies in de verlenging, thuis tegen RKC. Na de winterstop kwam het team van trainer Mark van Bommel opeens vaak net te kort om het gewenste resultaat te behalen. Een seizoensoverzicht van de supporters dit seizoen.

Het seizoen werd geopend met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Na een 4-0-overwinning volgden fantastische uitwedstrijden bij Fortuna Sittard en PEC Zwolle, waar PSV in de slotminuten telkens de zege veiligstelde. Deze awaydays zetten gelijk de toon voor de rest van het seizoen. Een heerlijke sfeer, van de 17 uitwedstrijden werden er ook 17 uitverkocht, en de steun was vaak beslissend voor de mannen op het veld om nog eenmaal alles uit het vuur te slepen.

Het bekende Youtube-kanaal PSV Support legde de last-minute overwinningen in Sittard en Zwolle heerlijk vast op beeld.

Die chaos in het uitvak na zo’n late goal is altijd lekker, maar Groningen-uit was toch wel echt het hoogtepunt. Voor het eerst in jaren verkocht PSV hier het uitvak helemaal uit, de sfeer was optimaal, en om een wedstrijd dan zo te winnen… Onderstaande taferelen zullen voor velen een mooi aandenken zijn.

PSV bereikte via BATE Borisov de groepsfase van de Champions League, waar het in een droompoule kwam met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Vooral de awayday bij de Spurs zal bij velen nog lang in het geheugen gegrift staan.

Dit seizoen werd er ook de nodige pyro afgestoken. Hoogtepunten hierin waren de awaydays naar De Graafschap & sc Heerenveen, en vooral in het Hoge Noorden werden de Eindhovenaren fantastisch welkom geheten op het veld.

Na de winterstop werden de resultaten natuurlijk minder, maar de support bleef tot de laatste seconde onvoorwaardelijk. De volle uitvakken bleven, en waar bij Vitesse de laatste kans op de titel eigenlijk op het spel stond, deden de supporters van PSV er alles aan om hun club te laten zien dat zij altijd achter de ploeg zullen staan.

Het seizoen 2018/2019 was op supportersvlak een goed seizoen voor supporters, waar de titel zeker niet misstaan had. Laten we hopen dat de Brabanders zichzelf in het komende seizoen net zo fanatiek zullen presenteren als ze dit seizoen hebben laten zien.

N.B. Alle video’s in dit overzicht komen van PSV Supporter, het Youtube-kanaal dat standaard de wedstrijden van PSV op de tribune in beeld brengt.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %