Eredivisie

Het seizoen van FC Utrecht

Het (betaald) voetbalseizoen zit er weer op in Nederland. Tijd om terug te blikken met een aantal gruwelijk lekkere foto’s en video’s. Vandaag aandacht voor FC Utrecht, de nummer 6 van de Eredivisie en de winnaar van de play-offs voor Europees voetbal.

Ontslag van een clublegende

Na jaren van rust bij de club en sportieve topjaren onder trainer Erik ten Hag, begon dit seizoen weer ouderwets onrustig bij de club. Clubicoon Jean-Paul de Jong die halverwege vorig seizoen werd aangesteld als opvolger van Erik ten Hag werd begin september al ontslagen. Vanwege een gebrek aan chemie tussen de Jong en de spelersgroep was er een onwerkbare situatie ontstaan en restte eigenaar Frans van Seumeren geen andere keus dan op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Die werd gevonden in de oude rot Dick Advocaat die de taak kreeg de club naar de play-offs voor Europees voetbal te loodsen. Na een sterke start met 5 overwinningen op rij, verliep de rest van het seizoen moeizaam en wisselvallig.

Utrecht buigt nooit

18 maart 2019 werd een zwarte dag voor de stad Utrecht. Bij een tramaanslag op het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland kwamen vier mensen om leven en raakte er meerdere mensen gewond. De stad uit het hart van het land is in het hart geraakt.

In de stille tocht een aantal dagen na de aanslag lopen Utrecht supporters voorop met het doek ‘Utrecht buigt nooit’. De KNVB vond het drie dagen na de aanslag niet nodig om een minuut stilte te houden en met rouwbanden te spelen bij de EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, omdat het niet in de protocollen zou staan. Uit protest verlieten de supportersverenigingen van Utrecht een supporters congres waarbij ook de KNVB aanwezig was.

In de thuiswedstrijd van Utrecht tegen Feyenoord werd door de supporters uiteraard wel uitgebreid stilgestaan bij de slachtoffers van de tramaanslag.  Een minuut stilte en vier fakkels voor ieder dodelijk slachtoffer voor de wedstrijd, spandoeken op de tribunes en een staande ovatie in de 18e minuut voor de hulpverleners zorgde voor een prachtig eerbetoon deze dag.

Wij gaan UUUropa in

Sportief gezien was dit seizoen alles behalve hoogstaand. Toch wist Utrecht uiteindelijk redelijk eenvoudig de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. In de halve finales werd Heracles Almelo uitgeschakeld en in de finale werd net als vorig seizoen tegen Vitesse om het laatste Europese ticket gestreden. Voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse liepen de supporters in een corteo van het Ledig Erf in de stad naar Stadion Galgenwaard en dat zorgde voor prachtige beelden. Het uitvak voor de return in het Gelredome was stijf uitverkocht, ook wisten de Utrechters nog honderden kaarten voor de thuisvakken te bemachtigen, al werden veel supporters al teruggestuurd voordat ze de tribunes wisten te bereiken. Met een dikverdiende overwinning pakte Utrecht weer eens Europees voetbal en dat zorgde voor een groot feest in het uitvak en later die avond ook nog bij Stadion Galgenwaard. Nog een paar dagen en dan wordt de mogelijke tegenstander in de Europa League bekend en staan er hopelijk weer mooie tripjes door Europa op de planning.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %