Eredivisie

Het seizoen 19-20 van: RKC Waalwijk

Het seizoen van RKC Waalwijk zit er weer op. Door het coronavirus kunnen we de competitie helaas niet afmaken. Lees hier hoe het seizoen van RKC Waalwijk-supporters was. Extra aandacht voor de tofste awayday, hoogte- en dieptepunt in het normalisatieproces, de wedstrijden met de meeste sfeer en overige hoogtepunten. Met dank aan Super Vak F.

Voor ons was het net als vorig seizoen een seizoen met een knotsgek einde. Vorig jaar wonnen we in de 94e minuut met 4-5 in Deventer waardoor wij plotseling Eredivisie mochten gaan spelen, terwijl wij 8e waren geëindigd in de Eerste Divisie.

De bal is rond

Afgelopen vrijdag was ons ‘sportieve’ hoogtepunt. We mogen weer een jaar eredivisie gaan spelen. Er is veel over gezegd. Ja, we stonden er belabberd voor. Echter met nog bijna een kwart van de competitie te gaan is deze beslissing gewoon fair. De bal is rond en we hebben in de afgelopen 10 jaar vaker laten zien dat het pas gespeeld is na de laatste speelronde. Wij vinden het oprecht kut voor Graafschap en vooral voor de geel-blauwen uit Leeuwarden. Die stonden, meen ik, sinds oktober (haast ongebroken, red.) bovenaan in de Juup. Dan zit je als Cambuursupporter met je hoofd al in het uitvak in de Kuip….

De beste sfeeractie was thuis tegen Heracles, de credits zijn voor de jongens van Hoekkie E. Zij hadden een toffe pyro-actie op touw gezet in het vak. Daarnaast was er buiten een flowerbed, waar je ‘u’ tegen zegt, afgestoken. Wij weten dat het financiële consequenties heeft voor ons liefde (club). Het geeft echter een enorme boost voor de 11 op het veld én het is bevorderend voor de sfeer op de vakken. We wonnen die wedstrijd ook met 2-0. Of het aan de actie lag zullen we nooit weten….

Awaydays

Op het gebied van normalisatie hadden wij weinig te klagen. De meeste uitwedstrijden konden wij lekker met de auto bezoeken. Een aantal awaydays wat kroegen (rondom of in de speelstad) aangedaan. Niet-supporters begrijpen niet wat er zo leuk aan is, om met pakweg acht man een bruine kroeg aan te doen en te ouwehoeren met de locals. ADO- (partybus) en Fortuna uit, waren qua aantallen en gezelligheid de leukste awaydays. Sportief gezien minder, maar we zijn wel wat gewend in Wolluk… Utrecht was één van de tofste awaydays. Zondagmiddag 14:30, met de auto afgereisd, een zeer gastvrije ontvangst én 0-1 winnen in de Galgenwaard. Top!

Zoals bij iedere club zorgt promotie voor nieuwe aanwas. De sfeer was voor RKC-begrippen prima. Nu wij weer een jaar op het hoogste niveau mogen ballen, blijven die gasten komen, wat goed is voor de sfeer. Het zou voor een stadje als Waalwijk heel knap zijn als wij in 2021/2022 weer in de Eredivisie mogen blijven spelen.

We steken hier een kaarsje aan in de hoop dat we snel weer volle stadions hebben, want voetballen zonder publiek is hetzelfde als de liefde bedrijven met een condoom.

We gaan het zien, het gaat jullie goed allemaal!

Geel-Blauwe groeten uit Wolluk.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %