EredivisieInterviews

Het seizoen 19-20 van: Fortuna Sittard

Het seizoen van Fortuna Sittard zit er weer op. Door het coronavirus kunnen we de competitie helaas niet afmaken. Lees hier hoe het seizoen van Fortuna Sittard supporters was. Extra aandacht voor de tofste awayday, hoogte- en dieptepunt in het normalisatieproces, de wedstrijden met de meeste sfeer en overige hoogtepunten.

Dieptepunt: overlijden Ricksen

Het seizoen begon bijzonder teleurstellend voor Fortuna, in de eerste acht speelrondes werd er niet gewonnen. Rondom de zesde speelronde vond echter het dieptepunt van het seizoen plaats: het overlijden van clubicoon Fernando Ricksen. Zo stond de daaropvolgende speelronde: Vitesse uit, waar bovendien de jaarlijkse Airborne wedstrijd plaatsvond, ook in het teken van Fernando. De gezamenlijke eerbetonen aan de veteranen en Fernando Ricksen waren bijzonder indrukwekkend.

Een week later werd er ook in eigen stadion afscheid genomen van Fernando. De minuut stilte kreeg kleur met een spandoek en vuurwerk. Ook de Sparta supporters in het uitvak toonden hun respect met een doek voor Ricksen. Lees ook Fernando Ricksen – Een Eerbetoon

In de Hekken - Fortuna Sittard

Ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen

Eerste overwinning van Fortuna Sittard

De negende speelronde, waarin voor de eerste keer gewonnen werd, was het sportieve hoogtepunt van het seizoen: uitgerekend Feyenoord werd met 4-2 verslagen in eigen huis. Fortuna vloog die wedstrijd uit de startblokken en liep de bezoekers aan alle kanten voorbij. Het was dan ook verrassend dat ze gelijk maakten. Toch hadden we geen enkel moment het gevoel dat we vandaag zouden verliezen. Voor rust stonden we al 3-1 voor en direct na rust de vierde.

Het feit dat dit de eerste overwinning was, bovendien Feyenoord als tegenstander, zorgde voor een enorme vreugde-explosie op de tribunes. Tevens gaf de zege eindelijk weer wat hoop, want het geloof om ons te handhaven werd met de week kleiner. Wellicht was het overheersende gevoel na afloop ook vooral ‘opluchting’.

Verschilt thuis en uit groot

Vervolgens werd tot de winterstop iedere thuiswedstrijd gewonnen, waarin de steun van het publiek vaak een doorslaggevende factor leek. Helaas ging Fortuna buiten eigen huis door waar met waar het gebleven was: verliezen.

De laatste wedstrijd voor de winterstop was qua sfeer een hoogtepunt van het seizoen: Willem II uit. Willem II pakte uit met een flinke tifo, in beide vakken werd er flink wat pyro afgestoken en was de vocale steun 90 minuten lang ononderbroken. Bovendien werd het tweede puntje buiten eigen huis gepakt, wat voor tevredenheid in het uitvak zorgde.

In uitwedstrijden bleef een overwinning dit seizoen uit. Waarmee de laatste overwinning inmiddels 16 december 2018 dateert. Ondanks de waardeloze resultaten in uitwedstrijden, bleef de uitsupport prima. Wel heeft er een kleine terugval plaatsgevonden t.o.v. het seizoen 18/19. Dit is mede te verklaren doordat enkele cruciale uitwedstrijden niet gespeeld zijn (ADO Den Haag, RKC, Twente).

Compliment voor Rotterdam

Rotterdam wordt lang niet altijd gezien als de meest gastvrije stad in Nederland als het gaat om voetbalsupporters. Talloze voorbeelden de afgelopen jaren lieten zien dat met name de politie zich niet van zijn beste kant liet zien. Voor ons lag het dit seizoen compleet anders. Zowel Sparta als Feyenoord uit kon middels vrij vervoer bezocht worden. Qua normalisatie richting Fortuna Sittard dient er een compliment uitgedeeld te worden aan gemeente Rotterdam.

In de Hekken - Fortuna Sittard Love

Love Fortuna Sittard – Fortuna Supporters Collectief

Voor het laatste nieuws vanuit Fortuna Supporters Collectief

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %