Voetbalgeschiedenis

Fernando Ricksen – een eerbetoon

Fernando Ricksen, de markante rechtsback die het woord opgeven niet in zijn woordenboek had staan. Een vechter, op het veld maar nog veel meer daarbuiten. Een boefje, een kwajongen met talloze streken. Desondanks populair overal waar hij voetbalde. Van rebel tot held. De voetbalwereld en velen daarbuiten danken hem voor zijn vechtlust, humor en liefde. Rust zacht.

Fernando Ricksen – een eerbetoon

Er is al zo veel gezegd en geschreven over Fernando. Wij willen hem eren vanuit hoe we hem het liefste zagen, de voetballer Ricksen. Een eerbetoon, de voetballer in beeld:

In de Hekken - Fernando Ricksen

In zijn eerste periode bij Fortuna Sittard werd hij kampioen van de Eerste Divisie in 1995

In de Hekken - Fernando Ricksen AZ

Zijn stap naar AZ was opmerkelijk aangezien zij net gedegradeerd waren. Maar in 1998 pakte hij direct de titel in de Eerste Divisie

In de Hekken - Fernando Ricksen

Met zijn goede spel verdiende Fernando een transfer naar Rangers FC waar hij kampioen van Schotland werd in 2003 en 2005

In de Hekken - Fernando Ricksen

Vanuit Rangers werd hij verhuurt aan Zenith St. Petersburg. Hoewel hij weinig aan spelen toe kwam, won hij er wel de UEFA cup.

In de Hekken - Fernando Ricksen

Fernando sluit zijn carrière af bij de club waar het begon: Fortuna Sittard

In de Hekken - Fernando Ricksen

Ricksen speelde ook 12 interlands voor Oranje tussen 2000 – 2003

In de Hekken - Fernando Ricksen standbeeld

Fernando Ricksen, 1976 – 2019, een strijder, een winnaar.

Foto’s:
Rangers FC
VI.nl
Proshots
De Gelderlander
Eindhovens Dagblad
Header: Vincent de Vries

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %